A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Перший рік роботи районної ради VІІІ скликання вже позаду

Дата: 16.12.2021 06:42
Кількість переглядів: 438

15 грудня 2020 року в сесійній залі відбулося перше пленарне засідання новообраної Звенигородської районної ради, на якому визнано повноваження 42 депутатів із 5-ти виборчих округів. Народні обранці, серед яких 16 жінок та 26 чоловіків, отримали посвідчення, нагрудні знаки та взяли на себе відповідальність представляти інтереси людей територіальних громад із моменту офіційного оголошення територіальною виборчою комісією рішення про підсумки голосування.

Сьомий рік поспіль в Україні триває децентралізація-передача повноважень та фінансів від державної влади органам місцевого самоврядування, бо вони є найближчими до людей. Сьогодні Звенигородська районна рада є одним із чотирьох на Черкащині органів місцевого самоврядування субрегіонального рівня. Виконавчий апарат ради із 10 осіб на чолі із головою Сергієм Струком, 42 депутати районної ради за перший рік своє каденції довели спроможність будувати з кожним очільником громади партнерські відносини на засадах консолідуючого лідерства.

На сучасному етапі важливо об’єднувати органи місцевого самоврядування єдиною місією та цінностями Звенигородського району – Шевченкового краю в центрі України, особливо в умовах пандемії та світу, який вже давно перестав бути прогнозованим. Тільки працюючи спільно, озвучуючи проблеми виборців, не залишаючи громади наодинці в ситуаціях, які можуть здаватися безвихідними, не ігноруючи гострі питання, можна бути спільнотою однодумців. Ці орієнтири є основним арсеналом депутатів, які повинні повсякчас пам’ятати, що вони- влада.

Перший рік роботи дає можливість упевнено сказати: колектив районної ради – це згуртована команда депутатів та працівників виконавчого апарату, у якій гармоніюють сивочола мудрість, виважена зрілість, енергійна молодість із притаманними їм відповідальністю, дисциплінованістю, справедливістю. Когорта найдосвідченіших-депутатки Ніна Скрипник, Людмила Борецька, обрані п’яте скликання поспіль, депутати Ірина Бахолдіна, Ярослав Попко, Дмитро Шукало та Володимир Міняйло, які вчетверте отримали довіру людей. Дійсно, саме довіра, а не банери, намети, обклеєні паркани й стовпи стала рік тому найпотужнішою агіткою.

За висловом геніальної Ліни Костенко, «…Довіра-звір полоханий, втече… Він любить час. Хвилини. Дні. Роки. Він дивний звір, він любить навіть муку». Упродовж 2021 відчули хвилини вдячності, дні співпраці, рік досвіду. Віриться, що й надалі всі успіхи примножуватимуться завдяки згуртованості, упевненості, працелюбності відповідальних людей, які прагнуть якісних змін життя в громадах. Попереду- чотири роки…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь