A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Виконання закону про національний спротив є механізмом всеохоплюючої оборони України

Дата: 20.12.2021 12:25
Кількість переглядів: 524

Із 1 січня 2022 року вводиться в дію Закон України «Про основи національного спротиву», внесений президентом України Володимиром Зеленським до Верховної Ради 25 травня 2021 року.

Національний спротив – це комплекс заходів, які організовуються та здійснюються з метою сприяння обороні України шляхом максимально широкого залучення громадян до дій, спрямованих на забезпечення воєнної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності держави, стримування і відсіч агресії та завдання противнику неприйнятних втрат, з огляду на які він буде змушений припинити збройну агресію проти України.

Законом передбачено систему загальнодержавних, воєнних і спеціальних заходів, що здійснюються в мирний час та в особливий період з метою протидії воєнним загрозам, а також для надання допомоги у захисті населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій.

У Звенигородському районі на 7 сесії районної ради VІІІ скликання депутатами затверджено районну комплексну Програму функціонування та розвитку системи цивільного захисту району, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення місцевого матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2022 – 2023 роки.

Фінансування та матеріально-технічне забезпечення національного спротиву планується здійснювати за рахунок і в межах коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів, а також з інших не заборонених законодавством України джерел, тому відповідні програми доцільно розробити та затвердити в кожній територіальній громаді Звенигородського району.

Виконання вимог закону має важливе значення для організації національного спротиву як складової всеохоплюючої оборони держави, максимально швидкого зміцнення України в умовах зростаючої російської загрози.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь