A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

У Дацьківській гімназії працює освітня лабораторія для інтровертів

Дата: 24.12.2021 12:14
Кількість переглядів: 460

22 грудня 2021 року увійде в літопис добрих справ Дацьківської гімназії як день відкриття цікавого й сучасного освітнього простору для учнів,створеного завдяки перемозі у Всеукраїнському конкурсі мікрогрантів «Час діяти, Україно», який проводить Благодійний фонд «МХП-Громаді». Головна мета конкурсу – сприяння розв’язанню конкретних проблем громад шляхом підтримки локальних громадських ініціатив, тож згуртований колектив учнів, педагогів і батьків гімназії, розташованої на території Стеблівської громади Звенигородського району, уміло скористався нагодою залучити додаткові ресурси для покращення освітнього процесу.

Завідувачка гімназії - депутатка Звенигородської районної ради Леся Вдовченко, виступаючи на урочистій події, розповіла, що, дбаючи про імідж закладу та бажання йти вперед, утілюючи нове, сучасне та корисне для учнів, вирішили розпочати інноваційну діяльність через проєктну роботу. Одразу виникла ідея створити не тільки простір для відпочинку, а STEM-осередки з поєднанням науки та мистецтва, дослідно-експериментальної, конструкторської, винахідницької діяльності школярів, медіацентр.

Ураховуючи, що в гімназії вчаться школярі з різними типами особистості (поведінки), є чимало як непосидючих, енергійних «Петриків П’яточкіних», яких психологи називають екстравертами, так і спокійніших вихованців-інтровертів, котрі частіше усамітнюються, вдаються до внутрішніх роздумів, творчості, вирішили створити освітню лабораторію саме для них, оскільки для екстравертів уже діють тренажерний зал, тенісний стіл, волейбольний, футбольний гуртки, що фінансуються з бюджету громади.

До розробки проєктної заявки та подальшого втілення ідеї долучилися Стеблівська селищна рада в особі голови Олексія Данільченка, яка забезпечила матеріалами для ремонту, канцелярськими товарами, а також приватне підприємство «Ярослав» в особі Олександра Барсука та Миколи Розломія, якими надано палети для виготовлення меблів, матраци та декоративні подушечки, ТОВ «Коріс» АМ» в особі Михайла Прядченка, що придбало ноутбук для програмування роботів.

На урочисте відкриття освітньої лабораторії для інтровертів завітали куратор проєкту, представник Благодійного фонду «МХП-Громаді» Микола Єфремцев, голова Звенигородської районної ради Сергій Струк та його заступник Ярослав Попко, голова Стеблівської ТГ Олексій Данільченко, директор ВП Валявська філія ТОВ НВФ «Урожай» Василь Глушенко, його заступник Владислав Плосконос, староста села Шендерівка Володимир Щербина, завідувачка Шендерівської гімназії Наталія Назаренко, директор КП «Телерадіоорганізація «На хвилі» Галина Добровольська.

Гості із непідробним подивом знайомилися із діяльністю підлабораторій: природничо-експериментальної, мета якої - вирощувати лікарські рослини, проводити досліди, розуміти живу природу, доглядаючи за равликами, черепахами; робототехніки, де навчаються моделювати з конструкторів роботів та програмувати їх; технологічної, у якій прищеплюються навички випалювання по дереву, шиття екоторбинок, конструювання металевих моделей; медіашколи, яка вчить учнів комунікувати між собою, залагоджувати конфлікти, писати проєкти, а також із підлабораторією з релаксу, де діти відпочивають, слухають музику, грають у настільні ігри, шахи, п’ють вітамінні чаї, малюють, сидячи на зручних диванчиках.

Витратна частина гімназії для втілення проєкту становила 14 тисяч гривень, до якої додалися 3 тисячі гривень Благодійного фонду «МХП-Громаді». Приємно, що до збору коштів активно долучилися батьки учнів, які разом із працівниками закладу мріяли про створення сучасного освітнього осередку із затишними класами, естетичними коридорами, місцями для відпочинку школярів. Дійсно, сьогодні Дацьківська гімназія - це школа радості, це друга рідна домівка, де дають міцні знання, розвивають здібності дітей, цінують кожного учня, де працює творчий згуртований колектив однодумців, тож їхні ініціативи завжди знаходять фінансову й моральну підтримку благодійників в особі МХП – одного з найбільших агроіндустріальних холдингів, приватних підприємств, відчуваючи вагому допомогу засновника – Стеблівської селищної ради.

Одним із символів єдності в гімназії є різнобарвні долоньки, завдяки яким створюється тепла й довірлива атмосфера між дітьми й дорослими, тож у день відкриття інноваційного простору всі присутні залишили відтиски своїх долонь, долучившись до створення договору дружби та співпраці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь