A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

Дата: 24.12.2021 13:51
Кількість переглядів: 592

24 грудня, у день народження В’ячеслава Максимовича Чорновола - Героя України, українського політика, публіциста, літературного критика, політичного в'язня, лідера національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х-90-х років, у музеї-садибі в селі Вільховець згуртувалася громадськість, щоб згадати палкого патріота держави. Цьогоріч керівникові Народного Руху України виповнилося б 84 роки, якби не загибель 25 березня 1999 року за нез’ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем.

За участю голови Звенигородської районної ради Сергія Струка, керівників районної державної адміністрації, Вільховецького старостату, освітян, жителів села Звенигородської територіальної громади на батьківщині українського патріота відбувся діалог про значний внесок В’ячеслава Чорновола в здобутті незалежності нашої Батьківщини. В.о. директора музею-садиби Галина Рибалко пригадала життєвий шлях уродженця району, зазначивши, що своїм прикладом В’ячеслав Максимович продемонстрував усім, як потрібно боротися за вільну Україну, адже за свою діяльність майже 15 років провів за гратами, з непохитним патріотизмом, незламним духом домігшись ухвалення Декларації про державний суверенітет та Акту про незалежність України.

Присутні на заході поклали квіти до погруддя українського політика, оглянули експозиції музею, який у 2021 році відвідали майже 5000 осіб, у тому числі делегації з Польщі та Німеччини.

«Якби мене запитали, чи жалкую я за тим, як склалося моє життя, про відсиджені 15 років, я б відповів: анітрохи. І якби довелося починати все спочатку та вибирати, я б обрав життя, яке прожив». Нехай ці слова Героя України зміцнюють нашу віру в те, що В’ячеслав Чорновіл завжди буде взірцем синівської любові до України, активної боротьби проти національної дискримінації рідного народу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь