A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Соборність: величний день єднання

Дата: 21.01.2022 11:26
Кількість переглядів: 617

23 роки поспіль в Україні відзначається День соборності. На Софійській площі в Києві 103 роки тому був урочисто проголошений Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, які об'єдналися під єдиним прапором. Відтоді 22 січня - національне свято. З кожним роком воно набуває все більше символізму, адже саме зараз нам, як ніколи раніше, потрібно об'єднатися заради майбутнього, незалежної, вільної України.

З нагоди державного свята голова Звенигородської районної ради Сергій Струк разом із керівниками Звенигородської міської ради, районної державної адміністрації поклали квіти біля пам'ятника Тарасові Шевченку - борцю за пробудження національної свідомості українців, які відроджували суверенну Україну.

Акт Злуки належить до найвизначніших звершень нашого народу, повністю перекреслити значення яких виявився безсилим будь-який подальший негативний розвиток подій. 22 січня 1919 року назавжди залишиться в історії як свято соборності, що стала загальнонаціональною ідеєю та мрією. Величезні жертви, віддані на олтар волі й незалежності, навчили українців усюди, куди б не закинула їх доля, боротися за рідну державу.

Дорогі жителі Звенигородського району!

Від імені виконавчого апарату, депутатів Звенигородської районної ради вітаємо вас із Днем Соборності України!Єдність українських земель- це довготривала історія, упродовж якої створювалася незалежна держава.Пам’ятаймо героїчні вчинки тих, хто захищав та продовжує боротися за соборність України.Єднаймося з півночі на південь, із заходу на схід. Єднаймо країну у своїх серцях, бо згуртованість – це міцна запорука перемог.Бажаємо всім щасливого життя у вільній державі, де дорослі не боятимуться війни, а діти мріятимуть, усміхаючись сонцю в мирному небі.Цінуймо сьогодення України, плекаймо здобутками Шевченків край, адже ми з вами пишемо сучасну історію!

У цей урочистий день цитуємо слова Захара Беркута з однойменної повісті Івана Франка: "Батьки і браття! Нинішня наша побіда — велике діло для нас. Чим ми побідили? Чи нашим оружжям тілько? Ні. Чи нашою хитрістю тілько? Ні. Ми побідили нашим громадським ладом, нашою згодою і дружністю. Уважайте добре на се! Доки будете жити в громадськім порядку, дружно держатися купи, незломно стояти всі за одного, а один за всіх, доти ніяка ворожа сила не побідить вас"

Пам'ятаймо: наша сила - у єдності!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь