A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

27 січня міжнародна спільнота вшановує пам’ять жертв Голокосту

Дата: 27.01.2022 10:09
Кількість переглядів: 481

У роки Голокосту – жахливої трагедії, жертвами якої стали близько шести мільйонів євреїв, в Україні було розстріляно понад півтора мільйона людей. Дату 27 січня обрали для спогадів невипадково. Саме цього дня в 1945 році війська 1-го Українського фронту звільнили один із найбільших нацистських таборів смерті – Аушвіц-Біркенау.

“Голокост, який призвів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, завжди слугуватиме всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження", - зазначається в Резолюції Генеральної асамблеї ООН, яка запровадила Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

У цей скорботний день керуюча справами виконавчого апарату Звенигородської районної ради Ольга Вельган разом із керівниками Звенигородської міської ради та районної державної адміністрації вшанували спогадами жертв трагедії біля пам'ятного знаку, установленого на місці поховання близько 50 мешканців Звенигородки- євреїв та військовополонених, розстріляних у 1941-1943 роках.

Пам'ять про Голокост необхідна всім, щоб майбутні покоління ніколи не були байдужими спостерігачами проявів ворожнечі. Усвідомлюючи минуле, згадуючи людей, які зазнали переслідувань, можемо цінувати й виборювати мир та єдність у сьогоденні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь