A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Єдність громад у посиленні обороноздатності - міцна зброя України

Дата: 04.02.2022 11:43
Кількість переглядів: 351

3 лютого в сесійній залі Звенигородської районної ради відбулася розширена нарада із представниками державних установ, керівниками та посадовими особами місцевого самоврядування, у якій узяв участь голова районної ради Сергій Струк. Ключовим питанням з-поміж обговорюваних стало функціонування системи територіальної оборони у Звенигородському районі.

З 1 січня в Україні діє Закон «Про основи національного спротиву». Він має три складові – рух опору, сили територіальної оборони та систему підготовки громадян до національного спротиву. Сьогодні органи місцевого самоврядування здатні працювати задля внутрішнього розвитку України, посилюючи співпрацю у відстоюванні територіальної цілісності держави.

Звертаючись до учасників наради, керівник районної ради зосередив увагу на тому, що безпекова ситуація в України вимагає затвердження в громадах програм розвитку тероборони як окремого роду Збройних Сил України та виділення коштів із місцевих бюджетів на розгортання руху опору, а саме: облаштування приміщень, підключення до комунікацій, зв’язку, транспорту, місць для дислокації підрозділів і сил, зберігання зброї, тренувань добровольців.

Депутатами районної ради 30 вересня минулого року затверджено Програму розвитку територіальної оборони Звенигородського району для військової частини А7325 на 2021-2023 роки, виділено фінансовий ресурс на початковий етап її реалізації.

У Звенигородському районі створено військову частину, яка діє згідно із Конституцією України, Законами України «Про оборону України», «Про основи національного спротиву», фінансується з державного бюджету, але потребує вагомої підтримки з боку громад, оскільки лише всеохоплююча оборона є запорукою повноцінного захисту своєї території, домівки, об’єктів району.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь