A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Територіальна оборона - один із пріоритетів роботи Звенигородської районної ради

Дата: 10.02.2022 11:21
Кількість переглядів: 332

"Райрада на Черкащині відмовилася виділити гроші на батальйон територіальної оборони". Саме такі гучні заяви лунають упродовж останніх днів у різних групах в соцмережах та окремих ЗМІ. Мовляв, рада відмовилася виділити на тероборону 1,6 мільйона гривень. Тож як усе було насправді.

По-перше, з метою оперативного виконання закону "Про основи національного спротиву», підписаного Президентом України 16 липня 2021 року, депутати районної ради 30 вересня 2021 року одними з перших на Черкащині затвердили Програму розвитку територіальної оборони Звенигородського району для військової частини  А7325 на 2021-2023 роки. На початковому етапі для її реалізації виділили 60 тисяч гривень.

Потім голови 5 депутатських фракцій та 2 груп  підготували на розгляд сесії проєкт рішення про виділення 294 тисяч гривень на подальшу підтримку заходів вищевказаної Програми.

Депутати райради переконані, що питання матеріально-технічної підтримки національного спротиву є на сьогодні пріоритетним. Крім цього, районні обранці вважають за доцільне спрямувати в подальшому ще 300 тисяч гривень із залишкового резерву. Працівники виконавчого апарату районної ради підготували план розрахунку коштів для співфінансування районної Програми із місцевих бюджетів громад.

Очікувалося, що початковий фінансовий ресурс в обсязі 1 мільйон 600 тисяч гривень, необхідний для належного розгортання військової частини А7325, об’єднає всі 17 патріотично налаштованих громад, які долучаться до наповнення районного бюджету з усвідомленням: «А хто, якщо не ми?!» Ураховуючи, що згідно із Законом голова районної державної адміністрації є керівником району територіальної оборони, голова Звенигородської районної ради Сергій Струк звернувся до керівника РДА Юрія Піковського з пропозицією згуртувати голів громад Звенигородщини в коло однодумців, які спільно з депутатами і програми затвердять, і кошти виділять.

Натомість РДА досі не створила штабу району тероборони (склад якого має бути затверджений відповідним розпорядженням голови РДА), діалог  з  головами громад так і не налагоджений.

Ураховуючи викладене, керівництво та депутатський корпус Звенигородської районної ради чітко усвідомлюють  необхідність комплексної підтримки створення територіальної оборони та всіх її елементів, оскільки вона базується на спільній і безперервній взаємодії людських сил і матеріально-технічних засобів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь