A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Юна танцівниця зі Звенигородського району отримуватиме стипендію Президента України

Дата: 12.02.2022 11:05
Кількість переглядів: 248

Про таких дітей кажуть: «Рясно поціловані Богом». З дитинства велику роль у житті уродженки Шполи Діани Вдовиці займає мистецтво. Наполегливе навчання в 11 класі Шполянської гімназії №3 талановита дівчина нині поєднує з розвитком творчих здібностей у кількох напрямках: театралізації, хореографії, вокалі, грі на музичних інструментах та образотворчому мистецтві.

З 6-річного віку Діана є вихованкою комунального закладу «Шполянський центр дитячої та юнацької творчості учнівської молоді», де відвідує народний дитячий танцювальний колектив «Барвінок», зразкову дитячо-юнацьку телестудію «Ми», майстерню батику «Жар-птиця», гурток «Графіка», театральну студію «Смайлик». Саме навчання в танцювальному колективі сприяло опануванню перлин народної хореографії та формуванню ціннісних орієнтацій у сфері здоров’я, дозвілля, креативних умінь.

Заслужений працівник культури України, балетмейстер, керівник народного дитячого танцювального колективу «Барвінок» Едуард Пресліцький, який рекомендував кандидатуру Діани для розгляду на призначення стипендії Президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва, гордиться своєю працелюбною вихованкою.

«За період навчання Діана зарекомендувала себе як виконавська, віддана, вольова учениця. Завдяки власній наполегливості й родинній підтримці вихованка, попри юний вік, є національно свідомою громадянкою України, виявляє непідробний інтерес до рідного краю, подає власний приклад гідного ставлення до витоків народної творчості, уміє слухати й чути музику та любити його величність танець. Хореографічна вправність, прагнення продемонструвати всі його барви стали поштовхом до мого рішення готувати разом із Діаною вже чотири роки поспіль сольні номери. Невгамовній енергії цієї вихованки, що має ще й хист художниці, вокалістки, можна тільки позаздрити, її ентузіазм переріс в повну самовіддачу. Коли піднімається завіса й на сцені синім полум’ям барвінка вибухає український танок, коли весняною гілкою сплітається дівочий хоровод або, як маленька поема, з’являється хореографічний малюнок – дивуюся легкості, чіткості рухів танцюристки, радію тій великій праці й замріяності, які створює ця юнка. Хореографічний вишкіл Діани сприяв її участі в церемонії урочистої зустрічі делегації на чолі із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Казахстан в Україні Дарханом Калетаєвим з хлібом-сіллю, що відбулася в минулому році за участю Звенигородської районної ради в рамках офіційного візиту у Звенигородський район»,- так натхненно розповідає про Діану її наставник Едуард Пресліцький.

Згідно з Указом Президента України від 10.02.2022 №50/2022 Діані Вдовиці призначено стипендію Президента України у сфері хореографічного мистецтва. Вітаємо юну танцівницю, її керівників та батьків із вагомим досягненням, яке додалося до скарбнички численних перемог на міжнародних, всеукраїнських та регіональних хореографічних конкурсах.

Про цю успішну сходинку Діана говорить наступне: «Можливість отримати стипендію є важливою мрією, адже я починаю будувати своє прийдешнє. Переді мною стоять цілі - бути корисною в житті, у суспільстві, у рідній державі. Моє бажання-дарувати людям прекрасне, для втілення якого мотивують слова: «Я зможу здобути в майбутньому лише те, що вкладу в нього сьогодні».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь