A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Афганістан: вічний смуток і пам’ять серця

Дата: 15.02.2022 12:27
Кількість переглядів: 247

15 лютого, у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, біля пам'ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам жителі Звенигородки згадали найбільш масштабну й трагічну після Другої світової війну в Республіці Афганістан, яка тривала 10 років – з грудня 1979 року до лютого 1989.

У заході-вшануванні учасників локальних воєн і збройних конфліктів на території іноземних країн спільно з ветеранами афганської війни, керівниками Звенигородської міської ради, районної державної адміністрації взяв участь заступник голови районної ради Ярослав Попко, який, звертаючись до присутніх, сказав:

«Сьогодні в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав, що свідчить про повагу суспільства до людей, яким довелося в мирні роки нести нелегку військову службу в гарячих точках світу. Летять роки, але людська пам’ять не може забути ті страшні роки, що пережили молоді люди у війні, яку назвали афганською…

Афганістан чорним крилом торкнувся життя багатьох юнаків-уродженців Звенигородського району. Молоді, красиві хлопці, сповнені сил, енергії та мрій, які не збулися… Пам’ять про них роз’ятрює серце. 15 лютого, коли виходили війська з чужої держави, став незабутнім днем для багатьох тоді ще таких молодих солдат, офіцерів, які пройшли крізь пекло війни, виявивши міцніть духу. Усі ви-справжні герої, сміливці, відчайдухи. І ми можемо тільки гордитися тим, що знаємо вас особисто.

Шановні воїни! Ми поважаємо вашу мужність. Ви знаєте справжню цінність людського життя, а більшість із вас і досі несе тягар тієї війни, досі воює на ній. Ви є однодумцями тих, хто сьогодні бореться за мир в Україні, є прикладом для майбутніх захисників. Ми щиро бажаємо вам міцного здоров’я, земного щастя, добробуту, вірних друзів, упевненості в завтрашньому дні, а головне – такого бажаного й важливого кожному з нас миру в Україні»

Заступник голови мав за честь за дорученням голови районної ради Сергія Струка, депутатського корпусу, ураховуючи подання голови Звенигородської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), нагородити грамотою Звенигородської районної ради за активну громадську діяльність, патріотичне виховання молоді, особистий внесок у вирішення питань соціального захисту учасників бойових дій та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

ФЕЩЕНКА Михайла Івановича – члена спілки ветеранів Афганістану;

ДАЩЕНКА Григорія Онисимовича - члена спілки ветеранів Афганістану;

БЕЗВЕРХОГО Василя Павловича - члена спілки ветеранів Афганістану.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь