A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Спокій, продумані дії цивільного населення- ефективний опір нападнику

Дата: 17.02.2022 17:01
Кількість переглядів: 271

17 лютого в сесійній залі Звенигородської районної ради в рамках дії Договору про співпрацю з Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького єдиною на Черкащині кафедрою військової підготовки організовано практично доцільне навчання для голів та представників територіальних громад, депутатів районної, міських, сільських та селищних рад, особового складу створеної у Звенигородському районі військової частини А7325.

Ректор університету Олександр Черевко зауважив, що мета просвітницького заходу - зосередити увагу на організації послідовних дій на випадок виникнення надзвичайних ситуацій військового характеру, необхідності чіткого планування в кожній установі чи на підприємстві злагоджених кроків, формування обов’язків відповідальних за безпеку життєдіяльності осіб.

У рамках навчання викладачі кафедри військової підготовки ознайомили з основними положеннями Закону України «Про основи національного спротиву», актуалізували алгоритм дій цивільних осіб під час ускладнення військово-політичної обстановки для збереження свого життя та здоров’я.

Зважаючи на важливість знань про надання першої долікарської допомоги, переглянули вміст аптечки, зокрема її лікарські засоби, необхідні для врятування та збереження життя людини в невідкладному стані та мінімізації наслідків впливу такого стану на її здоров’я.

Змістовно говорили про набір необхідних речей «тривожної валізи/ наплічника», здатних збільшити шанси на порятунок на випадок евакуації.

Учасників навчання фахово ознайомили зі зразками сучасної стрілецької зброї, вибухово-мінними пристроями, що використовуються під час бойових дій.

Від імені учасників заходу голова Звенигородської районної ради Сергій Струк подякував за продовження тісної співпраці, актуальні в умовах сьогодення знання ректорові ЧНУ Олександрові Черевку, завідувачу профільної кафедри, полковникові Володимиру Варенику, старшим викладачам, полковникам Андрію Соломасі та Григорію Очеретянку, начальникові відділення обліку, зберігання озброєння та військової техніки, бійцю-кіборгу, який обороняв Донецький аеропорт, Євгенію Івку.

Українці здатні обороняти рідний край. У змужнілої армії достатньо сил і засобів, а також бойового досвіду, щоб відстояти державу. Потужна зброя - єдність озброєної знаннями й силою духу незалежної нації, яку ніколи не здолають вороги.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь