A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Хто вмирає в боротьбі, у серцях живе навіки…

Дата: 20.02.2022 11:47
Кількість переглядів: 245

Вісім років тому в центрі Києва свистіли кулі й лилася кров. Події 18-20 лютого 2014 року стали кульмінацією Революції Гідності, відкрили нову сторінку в історії України.

Сьомий рік поспіль у День Героїв Небесної Сотні біля пам'ятного знаку в центрі Звенигородки вшановують пам'ять загиблих, пригадують борців за волю держави, завдяки яким було змінено перебіг історії, тих, хто захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України.

20 лютого пригадали у хвилину мовчання захисників української державності голова Звенигородської районної ради Сергій Струк, керівники Звенигородської міської ради, органу виконавчої влади, громадські активісти та небайдужі громадяни. Лейтмотивом їхнього спілкування в цей сумний день стали думки: «Нам потрібно зберегти не лише особисті спогади про ті події, але й історичну пам’ять всієї країни. Це дуже важливо. Героями Небесної Сотні стали люди, різні за віком, статтю, освітою, із різних куточків України та з-за кордону. Найстаршому з них – Іванові Наконечному – виповнилося 82 роки, а наймолодшому – Назарієві Войтовичу – лише 17».

Криваві 18-20 лютого, коли в центрі Києва розстріляли Героїв Небесної Сотні, загинули та отримали смертельні поранення 49 осіб, закарбувалися на сторінках історії незламної України як взірець жертовності, символ патріотизму. Євромайдан підтвердив те, що в найважливіші періоди буття стануть до боротьби герої, ладні віддати власне життя заради майбутнього незалежної демократичної держави.

Сьогодні схиляємо голови, віддаючи глибоку шану всім, хто поклав своє життя за свободу рідної землі.     

За час Революції Гідності  загинули  104 майданівці - Герої Небесної Сотні, мужністю, силою незламного духу й стійкістю яких захоплюються українці. Майдан став символом боротьби, утвердження прагнень народу до європейських цінностей. За нашу свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. Більшість із них – молоді, сильні, ті, чиє життя лише розцвітало…Мирні солдати Майдану, наші янголи сьогодення, Небесна Сотня на варті. Ми не повинні нині зрадити тих, хто зробив рішучий крок до самопожертви та безсмертя! Ми відповідальні перед ними, перед собою та перед нашими дітьми за долю й майбутнє нашої країни!

Слава Героям, які живуть у нашій пам'яті…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь