A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Герой України захищав Щастя…

Дата: 22.04.2022 12:11
Кількість переглядів: 320

Коли 24 лютого 2022 року підступна російська нечисть посунула в Україну, начальник відділу прикордонної служби «Щастя», що на Луганщині, підполковник Віталій Кучерявий одразу подає команду «До бою!».

Упродовж усіх жорстоких протистоянь, без паніки, сумнівів, страху, прикордонники з підрозділу підполковника Кучерявого потужно стримують просування ворога. Віталій Вікторович грамотно організовує оборону, турбується про збереження життя та здоров’я кожного підлеглого та особисто займає небезпечніші позиції.

13 березня 2022 року, близько 6-ї години ранку, очолюваний Віталієм зведений загін вступає в бій з піхотою противника. Цього разу ворог, не зумівши прорвати оборону прикордонників, шаленіє та застосовує міномети й артилерію. Під пекельними обстрілами підполковник Кучерявий продовжує керувати підлеглими, нищить ворога та допомагає рятувати поранених, однак один з артилерійських снарядів розривається поряд… Віталій гине смертю Героя.

Прикордонник із Черкащини, який народився в селі Водяне Шполянської територіальної громади, з дитинства мріяв бути військовим. Вступив до Національної академії Держприкордонслужби. Прослуживши 15 років, став справжнім Героєм-прикордонником, захисником своєї країни, мудрим командиром, безстрашним воїном та прекрасною людиною. Його дії є яскравим прикладом особистого героїзму, любові до Батьківщини, вірності військовій присязі та народу України.

За здійснення особистих героїчних вчинків, відвагу і самовідданість, виявлені під час виконання завдань з охорони та оборони державного кордону, Указом Президента України підполковнику Кучерявому Віталію Вікторовичу присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ! ВОНИ МІЦНО ТРИМАЮТЬ НАШЕ НЕБО...



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь