A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Кожен на своєму робочому місці працює задля перемоги

Дата: 02.05.2022 15:22
Кількість переглядів: 432

Повсякденна робота органів місцевого самоврядування суттєво змінилися в умовах війни. Вторгнення росії зумовило швидше реагування на виклики не лише в зонах бойових дій, а й у тилу. Українці в один день зіткнулися з новою реальністю, що вимагає від влади лише відповідальних рішень.

Сьогодні колектив виконавчого апарату, депутатів районної ради, попри всі складні обставини, спільно з працівниками територіальних громад зберігає дієвість та працездатність. Частина функцій тимчасово стала неактуальною, деякі потребували перегляду та швидкої адаптації до умов воєнного стану. Виокремивши пріоритетні напрями, сконцентрувалися на вчасному наданні необхідних для людей послуг, оскільки ціна зволікання – це життя українців. Відповідальність за країну виведено на найвищий щабель, тож права на помилку немає.

За майже 70 днів війни – горя, яке об’єднало українців, колектив районної ради, депутатський корпус злагоджено працюють для того, щоб воно зупинилося якомога швидше. За час лихоліття роботу переведено на військові рейки, визначено нові вектори, щоб допомогти країні і громадянам вистояти в цей непростий час, а саме:

ПІДТРИМУЄМО УКРАЇНСЬКУ АРМІЮ. Щоб бути опорою захисників та захисниць, які на різних фронтах міцно тримають країну, перерахували більше 10 000 гривень українським військовим, одноденний заробіток на рахунок ГО «Підприємці Звенигородщини». Придбали засоби гігієни для батальйону територіальної оборони на 1000 гривень, надали миски, ковдри, ємності для води, продукти харчування (м’ясо, сало), теплий одяг. За сприяння Шполянського технічного коледжу Товариства сприяння обороні України передали військовій частині радіатор двигуна ЗІЛ-131.

ДОЛУЧАЄМОСЯ ДО ВОЛОНТЕРСТВА. Щоб бути опорою добробуту внутрішньо переміщених осіб налагодили партнерство з Івано-Франківською обласною громадською організацію "Патріот України", об'єднанням громадських організацій "Штаб оборони Прикарпаття" (м.Івано-Франківськ), благодійним проектом «Про Добро» (м.Тернопіль), ФОП Олегом Любарчуком (м.Львів). За сприяння керівництва та водіїв приватного акціонерного товариства «Звенигородський сироробний комбінат» із Західної України доставлено майже 10 тонн гуманітарних вантажів. Надано продукти харчування, засоби гігієни, одяг внутрішньо переміщеним особам, які проживають у Шевченківській, Бужанській, Виноградській, Лип’янській, Єрківській, Мокрокалигірській, Водяницькій, Вільшанській, Стеблівській, Селищенській, Матусівській, Шполянській, Звенигородській ТГ, Сигнаївському старостаті Шполянської ТГ, селі Петрівка -Попівка Лисянської ТГ. Завдяки керівникам СТОВ «Україна» Сергію Бовсуну, ТОВ «САД-АГРО» Юрію Тарасевичу, СПОП «Агро-Прогрес» Василю Коліснику, ТОВ «Світанок» Володимиру Попку, ФОП Олександру Кирносу, а також ТОВ «ВОЛМІН» Володимиру Міняйлу, СТОВ «НЕМОРОЖ» Юрію Алексєву, які є депутатами райради, отримано 4 тонни пшениці для переробки на пшеничну крупу й борошно, 450 кг насіння соняшника для переробки на олію, 50 л соняшникової олії, які надано жителям міст Київської області, переселенцям Звенигородського району та захисникам Збройних сил України. Узяли участь у сортуванні гуманітарної допомоги на базі Звенигородської спеціалізованої школи №1. Надали 20 л бензину у волонтерський центр на базі цієї ж школи для виготовлення коктейлів Молотова. Придбали та передали 1000 штук 0,5-літрових банок для виготовлення м’ясної консерви в Шевченківській та Лисянській ТГ. Долучилися до поїздок Офісу партії «Слуга Народу» Звенигородського району та Звенигородської районної військової адміністрації в м. Гостомель, надавши продукти харчування місцевим жителям. Отримали від Звенигородської організації Товариства Червоного Хреста України продукти харчування, медикаменти для надання особам, які постраждали внаслідок військових дій, а також набори швидкого реагування (рюкзаки) для укриття.

ПІДТРИМУЄМО ДІТЕЙ. Щоб бути опорою найменших, придбали медикаменти для вихованців Уманського дитячого будинку на суму 1200 гривень, а також печиво, солодощі. Передали в Матусівську громаду дитячий одяг, отриманий від жительки Звенигородки Світлани Ямкової.

ЗБЕРІГАЄМО КОМУНІКАЦІЮ. Щоб бути опорою відчуття єдності громадян зі своєю державою, поповнюємо актуальними дописами офіційний вебсайт ради за покликанням https://zvenrada.gov.ua, Телеграм-канал за посиланням https://t.me/Z05042021.

ЗМІЦНЮЄМО ЗГУРТОВАНІСТЬ. За сімдесят днів українці показали світу незламну мужність, національне єднання в боротьбі проти ворога. Пліч-о-пліч героїчні Збройні сили, бійці територіальної оборони, поліція, рятувальники, медики, посадові особи органів місцевого самоврядування, депутати, державні службовці, учителі, підприємці, фермери стали на захист Батьківщини. Відповідь ворогу – наша єдність. Нині з ініціативи виконавчого апарату, за участю депутатів районної ради триває збір гуманітарної допомоги для військових на лінії фронту, а також жителів населених пунктів Київщини та Чернігівщини, що на початку війни опинилися в зоні бойових дій.

Кожен на своєму фронті робить усе можливе, а інколи й неможливе, щоб пришвидшити настання миру в Україні. Завдяки цьому ми сильні та непереможні. Наші цінності і воля, упевненість у майбутньому – нездоланні. Витримка та спокій – наші незмінні союзники. Віра у свою країну та одне одного – наш щит.

РАЗОМ МИ НЕПЕРЕМОЖНІ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь