A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

6 травня - День піхоти

Дата: 06.05.2022 09:25
Кількість переглядів: 394

Указом Президента України від 19.04.2019 року з метою вшанування мужності та героїзму воїнів, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також започаткування сучасних військових традицій установлено в Україні День піхоти, який відзначається щороку 6 травня.

Саме в цей день у 1648 році козаки здолали ворогів у битві біля Жовтих Вод в ході національної визвольної боротьби під проводом Богдана Хмельницького.

Сьогодні день наших захисників, які на передовій, в окопах, із гарячим серцем і зарядженим автоматом у руках. Продовжуючи традиції українських козаків, січових стрільців, повстанців, вони разом з іншими родами військ гордо несуть звання незламних Героїв крізь покоління.

Піхота – це фундамент ЗСУ, на якому будуються успіхи в обороні і в наступі. Шануємо мужність та героїзм воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України!

Бажаємо всім піхотинцям міцного здоров’я, Божого благословіння на гідну службу Вітчизні, вірності присязі. Нехай береже вас Господь, а святий Юрій Змієборець (Георгій Побідоносець), свято якого співпадає з професійним днем, зміцнює віру в перемогу над російським окупантом.

СЛАВА ГЕРОЯМ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь