A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Раз добром нагріте серце вік не прохолоне

Дата: 01.08.2022 20:57
Кількість переглядів: 345

29 липня працівникам виконавчого апарату Звенигородської районної ради запам’ятається як відповідальний, насичений та емоційно незабутній день. Разом із представниками Благодійного фонду «Розвиток батьківщини Тараса Шевченка» завітали в мальовниче й гостинне село Матусів, у місцеву територіальну громаду, що з перших днів вторгнення в Україну ?осійських нелюдів стала надійним осередком турботи для людей, які вимушено залишили свої оселі.

Утікаючи від ворожих пострілів, майже дві сотні українців з Харківщини, Донеччини, Чернігівщини, Миколаєва, Маріуполя, Запоріжжя, Одеси, Києва знайшли прихисток у громаді, де вміють підтримати згорьованих, простерти міцну руку допомоги. Благодійний фонд під керівництвом депутата Звенигородської міської ради Євгенія Петрова теж завжди сповідує земну філософію співчуття: чужої біди не буває, особливо в часи скалічених доль, сліз, утрат і навіки незагойних ран.

«Я мрію про те, щоб швидше закінчилася війна перемогою України і я поїхала додому, у свою рідну Донецьку область», – про таке бажання розповіла 7-річна Анастасія, яка з мамою поки що мешкає в Станіславчику.

 «Чекаю переможного світанку, щоб повернутися до своїх однокласників, друзів у Харкові», - мріє 9-річний Артем, який з батьками живе в сім’ї родичів.

 «У Матусові я знайшла нових друзів, тут живуть хороші люди, але сумую за рідним Маріуполем»,- з болем у душі згадала про рідне місто пані Лариса.

Десятки спогадів, обпалених війною, почули представники фонду, працівники виконавчого апарату районної ради, коли вручали адресну допомогу жителям сіл Матусів і Станіславчик, які мають статус внутрішньо переміщених. Завдяки перемозі в грантовій програмі українсько-американської Благодійної організації Razom for Ukraine придбано продуктові набори та засоби гігієни, які отримали всі переселенці. Волонтерки Матусівського центру гуманітарної допомоги Катерина й Валерія дарували дітям повітряні кульки, яскраві фрізи з логотипом Razom for Ukraine, а також улюблене печиво «Ведмедик Барні», фруктовий сік та йогурти.

Голова Матусівської територіальної громади Леся Шаповал, її заступниця Лідія Татарина під час дружнього спілкування називали нових мешканців "... нашою єдиною родиною...", де разом розділяють радощі й біль, допомагають один одному, чекають звістку про перемогу.

Віримо, що завдяки благодійній діяльності фондів з Америки та Звенигородки хоча б на один день менше стало смутку в пошматованих війною душах українців, а допомога, яку отримали, пом’якшить тривожність унаслідок нестачі їжі чи засобів гігієни, дасть відчуття захищеності.

Із кожним новим злочином рф демонструє, що меж її варварства немає. Ми, українці в тилу, щодня стаємо міцнішими, захисники на фронті- мужнішими, бо наші серця безмежні добротою, душі – бездонні людяністю, які завжди врятують від біди.

ДІЛІМОСЯ ДОБРОТОЮ!

@Razom for Ukraine #RazomGrants #РазомГрантс #RazomforUkraine #razomforukraine #razomgrants

#razomgrassroots #разомдляукраїни #разомгранти



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь