A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Посіємо добро-добро й пожнемо

Дата: 25.08.2022 11:49
Кількість переглядів: 170

Напередодні Дня незалежності України команда Благодійного фонду «Розвиток батьківщини Тараса Шевченка» на чолі з головою Євгенієм Петровим провела день турботи в Бужанській територіальній громаді. До втілення ІІ етапу грантового проекту від українсько-американського Благодійного фонду Razom for Ukraine в рамках дії Меморандуму про співпрацю долучилися працівники виконавчого апарату Звенигородської районної ради під керівництвом голови Сергія Струка.

У цей день прилегла територія Бужанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів за сприяння голови громади Валентини Стадник, працівників сільської ради, закладу освіти перетворилася на маленьку країну добра й підтримки українців, які вимушено в умовах жорстокої війни опинилися в селах громади. Хтось тікав від ворожих пострілів на Черкащину до родичів, комусь надали житло друзі, а дехто навмання їхав, аби вберегти дітей від загарбницьких ворожих намірів. Теплі й привітні, гостинні й турботливі жителі громади прихистили переселенців з Київщини, Луганщини та Донеччини, Сумської, Миколаївської, Чернігівської, Одеської, Херсонської, Харківської, Запорізької областей.

На цей час у селах громади внутрішньо переміщені особи проживають у виділених 80 будинках. У більшості із них тривалий час ніхто не мешкав, а нині живуть великі родині, які не мають стабільної фінансової спроможності придбати продукти харчування, засоби гігієни.

Завдяки перемозі Благодійного фонду «Розвиток батьківщини Тараса Шевченка» в конкурсі грантів від Razom for Ukraine всі переселенці-жителі сіл Бужанка, Кам’яний Брід, Тихонівка, Яблунівка, Погибляк, Жаб’янка отримали продуктові й гігієнічні набори, сформовані з урахуванням першочергових базових потреб жінок і чоловіків, а також дітей, які люблять солодощі, йогурти.

«Купуємо для внутрішньо перемішених осіб продукти харчування й засоби гігієни, вироблені лише в Україні. Прагнемо підтримувати соціально-економічний потенціал та людський капітал, адже нами керує енергія робити добрі справи, приносити користь своїй громаді, країні. Грантові кошти поповнюють місцеві скарбниці. Бізнес має можливість платити зарплату працівникам, а переселенці отримують якісні українські товари», - висловив один із важливих і невід’ємних пріоритетів проекту голова Благодійного фонду Євгеній Петров.

«Підтримка – це найцінніше, що можна дати знедоленим, а турбота під час війни – це шанс на виживання людям, які цього потребують. Дякуємо кожному, хто ділиться добром спільно із командою Razom for Ukraine», - з такими словами звернулася пані Ірина з Бахмута, яка з родиною втратила будинок під час руйнівного прильоту ракети армії zла.

31 рік поспіль серця українців в незалежній та нескореній державі б’ються в унісон. Нині, об‘єднані правдою й силою, кожною секундою наближають перемогу у війні. Усі разом і кожен окремо хочемо щасливо жити у рідній країні, на своїй Богом даній землі.

Відчувши біль розлуки з батьківщиною, який обпікає пошматовані спогади про мирне життя переселенців Бужанської громади, побачивши і сльози смутку, і посмішки вдячності, укотре переконалися, що мовою благодійності говорять людяність, душевне тепло й сердечна турбота про тих, кому зараз важко. Не шкодуймо зусиль підставити плече, зміцнити надію, зігріти поглядом чи обіймами, поділитися шматком хліба.

ДІЛІМОСЯ ДОБРОМ!

@Razom for Ukraine #RazomGrants #РазомГрантс #RazomforUkraine #razomforukraine #razomgrants

#razomgrassroots #разомдляукраїни #разомгранти



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь