A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

І кожен фініш – це, по суті, старт…

Дата: 27.09.2022 12:02
Кількість переглядів: 474

Ці крилаті слова геніальної Ліни Костенко стали лейтмотивом завершального етапу грантового проекту від українсько-американського Благодійного фонду Razom for Ukraine. Підписуючи в січні 2021 року Меморандум про співробітництво, голова Благодійного фонду «Розвиток батьківщини Тараса Шевченка» Євгеній Петров та голова Звенигородської районної ради Сергій Струк не думали, що колись доведеться працювати в просторі неабиякої стійкості, коли українці й українки чинять героїчний опір у війні, діти потребують ще більшої підтримки, а добре, затишно й тепло на душі там, де немає окупанта-русні.

Завітавши 23 вересня злагодженою командою однодумців в села Княжа й Вільховець Звенигородської міської територіальної громади, представники фонду, працівники виконавчого апарату районної ради спільно зі старостами Княжицького й Вільховецького старостинських округів Тамілою Панченко й Тетяною Колосенко вкотре зустрілися з вимушеними переселенцями.

Надаючи адресну допомогу чоловікам і жінкам, дітям, людям із обмеженими фізичними можливостями, а саме пакунки з продуктами харчування та засобами особистої гігієни, спілкувалися з жителями Сум і Лисичанська, Чернігова й Миколаєва, багатьох інших зруйнованих і пошматованих vорожою ордою міст і сіл України. Люди з невимовним смутком в очах, моторошними спогадами про ракетні удари та єдиною мрією про повернення до буденного й звичного життя розповідали свої болючі історії.

Анна Верховенко разом із 12-річним сином Іваном і 5-річною донькою Маріанною виїхала з Дергачів, що на Харківщині, щоб урятувати родину від безкінечних обстрілів. Опинилися в селі Княжа, коли навздогад рухалися дорогами Черкащини, шукаючи надійного прихистку. Нині дякують місцевій владі й доброзичливим мешканцям за турботу, а захисниками ЗСУ – за можливість бути здоровими й живими.

Жительку Харкова Людмилу Сенченко, яка має родинне коріння в селі Вільховець, теж ятрять щемкі спогади про вимушену втечу з нескореного міста-героя. Пригадуючи щасливе дитинство, що минуло на мальовничій батьківщині борця за незалежність України В’ячеслава Чорновола, вона вірить, що наша держава переможе, а zaйда-агресор неминуче понесе повну відповідальність за всі воєнні злочини, за геноцид та кривавий терор проти сміливого народу.

«Завершуючи реалізацію всіх завдань грантового проекту в 4 громадах Звенигородського району, усвідомлюємо, що нам вдалося шляхом надання продуктів харчування, засобів гігієни покращити побутові умови українців, яких російські zловмисники змусили стати вигнанцями. Нам важливо було, щоб замість страху, агресії, жорстокості, розрухи, болю від втрат, неймовірних страждань вимушені переселенці відчували опіку, милосердя, людяність, упевненість, а гіркі дощі на серці припинялися від привітних усмішок на вустах», - підсумовує доброчинну справу голова Благодійного фонду «Розвиток батьківщини Тараса Шевченка», депутат Звенигородської міської ради Євгеній Петров.

Голова Звенигородської районної ради Сергій Струк, озираючись на майже тримісячний шлях партнерства з благодійними фондами в проекті від Razom for Ukraine, стверджує, що всі працівники виконавчого апарату ради випробували стійкість до адаптації у воєнному середовищі. А ще - здобули досвід відповідального лідерства, завдяки якому продовжуватимуться зусилля щодо залучення та допомоги українським громадянам, дієвого місцевого самоврядування, інших нагальних потреб, які виникли в результаті російської навали.

Ми прагнемо припинення збройної агресії росії та деокупації всіх територій України. У воєнному житті гуртуймося в праведній боротьбі, ставаймо єдиною силою. Стиснуті, мов пальці в кулак, одним духом, думкою, сталеві українці – нездоланні. Попереду - наш переможний фініш і старт мирного відродження та розквіту України в європейській родині!

РАЗОМ ЗА УКРАЇНУ!RAZOM FOR UKRAINE!

@Razom for Ukraine #RazomGrants #РазомГрантс #RazomforUkraine #razomforukraine #razomgrants

#razomgrassroots #разомдляукраїни #разомгранти



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь