A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Підвищили рівень знань із кібербезпеки та кібергігієни

Дата: 13.10.2022 16:59
Кількість переглядів: 489

Упродовж кількох років Україна долучається до світової ініціативи, що проводиться з метою привернення уваги до кіберзахисту в рамках «Місяця кібербезпеки» з 1 по 31 жовтня.

Повномасштабне вторгнення проти України російські окупанти ведуть на всіх фронтах, тому важливо сьогодні володіти знаннями про загрози в кіберпросторі та способи їх уникнення.

На запрошення Черкаської обласної ради, Фонду цивільних досліджень та розвитку США працівники виконавчого апарату районної ради взяли участь у дводенному практичному семінарі «Основи кібергігігєни та медіаграмотності для представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Черкаської області», що відбувся 5-6 жовтня. У ході навчання підвищили загальний рівень кіберзахисту, дізналися про впровадження та розвиток систем безпеки інформаційних даних.

Наступним кроком у здобутті знань про дотримання головних правил кібергігієни, які сьогодні є обов'язковими в боротьбі з кіберзловмисниками, стало навчання за загальною короткостроковою програмою „Інформаційна безпека. Кібербезпека“. Його організував 12 жовтня Черкаський регіональний центр підвищення кваліфікації. Долучившись до участі в онлайн-курсі, переконалися у важливості знань з медіаграмотності в час, коли росія намагається нищити українців не тільки дронами й ракетами, а й атаками в кіберпросторі.

Одні з простих правил – захищати облікові записи, електронні робочі й домашні пристрої, не відкривати підозрілі листи в електронній пошті, бо це є основним шляхом отримання хакерами доступу до конфіденційних даних органів влади.

Здобувши нову інформацію, рекомендуємо, по-перше, ознайомитися із відповідними курсами на Порталі управління знаннями Національного агентства України з питань державної служби за посиланням https://pdp.nacs.gov.ua/, що підвищують рівень обізнаності про кібербезпеку.

По-друге, запрошуємо долучитися до безкоштовного, завдяки гранту Представництва Фонду цивільних досліджень та розвитку США, за фінансової підтримки Державного департаменту США, онлайн-курсу з основ кібербезпеки для представників підприємств, навчальних закладів і установ та організацій Черкаської області в жовтні - грудні 2022 року.

Посилання на онлайн-курс https://state-cyber-edu.org/.../usr/login/registration

СТАЄМО ЧАСТИНОЮ КІБЕРВІЙСЬКА!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь