A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Підвищуємо рівень критичного мислення під час війни

Дата: 25.10.2022 17:29
Кількість переглядів: 283

24 жовтня розпочався Всесвітній тиждень медіа та інформаційної грамотності, який проходить щороку з ініціативи ЮНЕСКО в різних країнах світу. Цьогоріч він отримав назву #MediaLitWk. Під час заходів у межах цього проєкту варто дізнаватися, як отримати імунітет від ворожої дезінформації, виявляти фейки та забезпечувати достовірність повідомлень у ЗМІ.

Пропагандисти з росії маніпулюють інформацією: використовують вирвані з контексту фрази чи заголовки із західних медіа, подають їх як очевидну зраду країни. Сьогодні українцям потрібно підвищувати рівень медіаграмотності, щоб поведінка в соціальних мережах ненавмисно не стала допоміжним інструментом для ворога, щоб не потонути в болоті гнилої російської пропаганди та не наступити на інформаційні міни рашистів.

Працівники виконавчого апарату районної ради активно долучаються до онлайн-заходів з метою навчання базовій інформаційній гігієні під час війни – основам фільтрування інформації та розпізнавання брехні, кібербезпеки. Нещодавно взяли участь у дводенному практичному семінарі «Основи кібергігігєни та медіаграмотності для представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Черкаської області», успішно склали фінальне тестування та отримали сертифікати. Нині проходять навчання на онлайн-курсі «Інформаційна гігієна під час війни» на найбільшій освітній платформі України Prometheus за лінком https://courses.prometheus.org.ua/.../course-v1.../about.

Удосконалюймо майстерність швидко відповідати на фейки росіян, учімося краще розрізняти правду від маніпуляцій.

ПЕРЕМАГАЙМО НА ІНФОРМАЦІЙНОМУ ФРОНТІ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь