A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Фонд Брето дбає про якісну освіту й емоційну стійкість українських дітей

Дата: 11.11.2022 12:21
Кількість переглядів: 451

Завдяки знайомству з Олександрою Лісогор, випускницею Шполянського ліцею №5, нині менеджеркою освітніх програм в Україні Фонду Брето (La Fundacion Breteau), працівники виконавчого апарату районної ради дізналися, що ця некомерційна організація прагне створити світ, де кожна дитина може отримати якісну освіту незалежно від свого походження чи місця проживання.

Фонд Брето з 2014 року допомагає покращувати освіту для дітей у складних життєвих обставинах у всьому світі. Цьогоріч Фонд започаткував свою діяльність в Україні. Уже більше 10 000 українських дітей отримали сумки із канцелярським приладдям та буклети.

Представники Фонду покращують академічну залученість дітей зі складними умовами життя, розширюючи можливості для професійного розвитку вчителів початкової школи за допомогою цифрових технологій і навчання. Програма освіти та технологій Фонду п’ять років активно проводиться в Колумбії, де більше 6000 хлопчиків та дівчаток уже отримали від неї користь.

Днями Олександра передала центру турботи Звенигородської районної ради більше 900 академічних буклетів для учнів 2-5 класів, 140 книг для педагогів та 23 канцелярські набори. Дидактичні буклети, розроблені вчителями, містять завдання з математики, української та англійської мов, природничих та соціальних наук в ігровій, творчій та самостійній формі, щоб школярі полегшено розуміли навчальні предмети.

Упродовж тижня голова Звенигородської районної ради Сергій Струк разом із депутатами ради-освітянами Дмитром Шукалом, Іриною Бахолдіною, Світланою Васильченко, Лесею Вдовченко та Світланою Лагутіною передали буклети учням 2,3,4,5 класів та вчителям Звенигородського ліцею №1, Звенигородського опорного закладу загальної середньої освіти імені Тараса Шевченка, опорних закладів «Лисянський ліцей №1», "Лисянський ліцей №2", Дацьківської гімназії - філії Стеблівського ліцею - опорного закладу загальної середньої освіти імені І.С. Нечуя-Левицького, закладів загальної середньої освіти Ватутінської громади.

Отримані буклети стануть у нагоді учням початкової школи під час перебування в укриттях чи на дозвіллі, щоб дослідити своє середовище, порозважатися, випробувати свою увагу й творчість.

Вдячні Олександрі Лісогор за налагодження співпраці районної ради з Фондом Брето, згуртування депутатів-педагогів у спільній справі, за мотивування українських школярів навчатися швидше та ефективніше в дуже нестабільний час, підтримку емоційного розвитку вчителів. ⁠

#ФондБрето #BreteauFoundation #helpukraine #childrenrefugees #Ukraine #war #education #accesstoeducation #humanitarianaid #ukrainianchildren #sdg4 #education4all #keeponlearning

Більше про Фонд Брето - на англомовному сайті https://bit.ly/3Vg2ScY



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь