A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Голодомор - біль душі й пам’ять серця

Дата: 26.11.2022 12:17
Кількість переглядів: 349

Щорічно в четверту суботу листопада вшановується національний День пам’яті жертв голодоморів. Голодомор-це геноцид народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом з наміром знищити українську націю. Способом його реалізації став штучний масовий голод, який спричинив загибель мільйонів українців.

26 листопада керуюча справами виконавчого апарату Звенигородської районної ради Ольга Вельган разом із керівниками Звенигородської міської ради та районної військової адміністрації, жителями громади вшанували пам’ять жертв трагедії біля пам’ятного знаку, установленого на міському кладовищі.

Запалюючи свічки в лампадках, кожен із присутніх подумки згадав, що Україна внаслідок геноциду 1932–1933 років, масових штучних голодів 1921–1923 та 1946–1947 років, у результаті насильницької та спланованої московією конфіскації врожаю зернових та усіх інших продуктів харчування, за оцінками істориків, утратила понад сім мільйонів людей.

Запалені свічки сьогодні – це не лише світла пам’ять про тих, на могилах яких виросли колоски, що бринять смутком на вітрах історії, але й непохитна віра в Перемогу українців, які продовжують мужню боротьбу з російськими потворами - нащадками тоталітарного радянського режиму.

Ми, згуртовані й незламні, обов’язково здолаємо катів-поневолювачів і не зрадимо пам’яті тих, кого заморили голодом 90 років тому.

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь