A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Відбулася зворушлива зустріч із військовим капеланом

Дата: 17.01.2023 15:34
Кількість переглядів: 391

З перших днів війни Звенигородська районна рада, яка стала центром турботи, спільно з Благодійним фондом «Розвиток батьківщини Тараса Шевченка» тримає тісний контакт із військовими частинами, у яких мужньо несуть службу земляки.

У ході першої гуманітарної поїздки голови Звенигородської районної ради Сергія Струка та керівника Благодійного фонду Євгенія Петрова в м.Миколаїв, що відбулася в травні минулого року, побували у військовій частині, де служить капелан Володимир Сеньковський-уродженець Львівщини, який до війни проживав на Лисянщині, ніс опіку над місцевими парафіянами. Відтоді разом із ним злагоджено підтримуємо воїнів і добрим словом, і корисними справами, про які вже розповідали.

17 січня земляк- захисник завітав у центр турботи районної ради, де в дружній атмосфері відбулася зустріч друзів, яких поєднали воєнні реалії. Заступник голови районної ради Ярослав Попко, голова фонду Євгеній Петров мали за честь подякувати й потиснути руку Володимиру Сеньковському, який разом із побратимами гідно обороняє нездоланну Миколаївщину. Це людина сильної волі, міцного характеру, упевнений у собі, справжній патріот України, який дбає про морально-психологічний стан військовослужбовців під час духовної служби.

Військовий капелан виховує трьох синів- школярів, для яких передали рюкзаки з канцелярським приладдям, отримані в рамках співпраці центру турботи районної ради із Черкаським правозахисним центром. Євгеній Петров забезпечив пальним автомобіль захисника, яким він сьогодні повертається у військову частину.

«Любити Україну в собі, а не себе в Україні» - ця думка стала наскрізною під час теплої зустрічі. Із мрією про мирний український світанок живемо нині у воєнних реаліях, із незламною вірою про перемогу, яку також наближають військові капелани. Несуть мудре слово Боже, як робить це наш земляк із Лисянщини, надихають гідно тримати стрій, у гарячих точках вони пліч-о-пліч з відважними захисниками й захисницями.

З БОГОМ І ЗСУ – ДО ПЕРЕМОГИ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь