A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Із Хрещенням Господнім!

Дата: 18.01.2023 20:45
Кількість переглядів: 405

Дорогі жителі Звенигородського району!

Сьогодні, тамуючи глибокий біль і невимовний смуток після трагедій у Дніпрі й Броварах, впускаємо у свої душі світло Хрещення (Ордань, Йордан), яке знаменує закінчення 12-денного періоду святок, народного обряду християнського Богоявлення.

Увечері напередодні Водохрещі (друга кутя, голодна кутя, голодний Святвечір) ідемо до церкви, де відбувається велична служба, що завершується освяченням води. Принісши в глечику свячену воду додому, господар кропить нею всю родину, хату, подвір’я, криницю, свійських тварин з думкою про міцне здоров’я, щедрий урожай і щасливу долю.

19 січня свято відбувається на річці або біля струмка поруч із вирубаним на кризі великим хрестом та його зображенням, зробленим зі снігу й льоду, інколи облитим буряковим квасом. Після занурення священником хреста у воду вона вважається освяченою, здатною зцілити хворих людей, зурочених дітей, додати сили бджолам, захистити від природних стихій чи заздрісних поглядів.

Нехай же знання, які ми отримали в спадок з енциклопедії народної мудрості, виплеканої волелюбними українцями, допомагають нам примножувати добробут родини, зміцнювати щасливий шлюб, вирощувати багатий урожай. Хай краплини чистої води наснажують нашу любов до праці, світлу надію про День Перемоги й мирне майбуття.

НЕХАЙ У КОЖНОГО БУДЕ ЗАВТРА!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь