A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Освітні хаби - майданчики для навичок майбутнього

Дата: 06.02.2023 07:25
Кількість переглядів: 434

«Анонсувавши кілька тижнів тому задум про створення освітніх хабів, сьогодні разом з учнями й педагогами радіємо їх відкриттю», - говорить заступник голови Звенигородської районної ради Ярослав Попко. Днями він разом із головою громадської організації «Черкаський правозахисний центр» Тарасом Щербатюком знову побували в опорному закладі загальної середньої освіти «Бужанський ліцей Бужанської сільської ради» та в Лисянському ліцеї №2 Лисянської селищної ради.

Упроваджуючи на засадах партнерства ідею облаштування інноваційних осередків навчання й дозвілля, вручили в цих закладах освіти ноутбуки, планшети, проектори, Wi-Fi-роутери, електричні чайники, одноразовий посуд, дитячі антисептичні засоби, пледи, розмальовки, канцелярське приладдя, дошки-фліпчарти, розвивальні ігри, меблі, отримані в рамках співпраці з благодійниками.

Відтепер у Лисянській і Бужанській громадах з’явилися сучасні освітні простори, де школярі, педагоги, батьки, внутрішньо переміщені сім’ї зможуть відкривати світ, розвиватися та заохочувати допитливість, створювати цікаві активності: розмовні клуби з української та англійської мов, майстер-класи, онлайн-екскурсії та інші корисні заходи.

Завдяки цифровим інструментам вони отримуватимуть нові життєві навички, удосконалюватимуть уміння роботи в Інтернеті, а чаювання й діалоги в дружній атмосфері зменшуватимуть емоційну напругу, згуртовуватимуть шкільні родини. Хаби також забезпечуватимуть освітні потреби учнів, які не мають технічних умов для дистанційної освіти.

Тарас Щербатюк, висловлюючи вдячність Володимиру Панченку за надані пледи, Благодійному фонду «Карітас Маріуполь» за настільні ігри, планує й надалі разом із районною радою розбудовувати стратегію з покращення доступу дітей до освітніх інновацій у територіальних громадах Звенигородського району, адже навчання - це надійна інвестиція в гідне майбуття.

ЯКІСНЕ НАВЧАННЯ - ВНЕСОК У ПЕРЕМОГУ КРАЇНИ!

Довідково. В Україні діє Національна Мережа Українських Освітніх Хабів, яка реалізує концепцію Навчання Протягом Життя (Life Long Learning) з метою розвитку людського капіталу України. Ключовим завданням діяльності Українських Освітніх Хабів є освіта дітей та дорослих задля успішної кар’єри. Мережа визначена Міністерством освіти і науки України пріоритетним проєктом у сфері освіти під час війни, яку розв’язала рф.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь