A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Скриня укриття допомагатиме долати тривожність

Дата: 12.02.2023 13:05
Кількість переглядів: 381

Під час нещодавнього візиту голови Звенигородської районної ради Сергія Струка й депутата районної ради Олександра Петрова у Звенигородський опорний заклад загальної середньої освіти імені Тараса Шевченка його директор Сергій Носацький поділився радісною для всього колективу звісткою. Долучившись до спільного проєкту громадської організації «Смарт освіта» і сімейної та дитячої психологині Світлани Ройз, разом із 14-ма школами України першими отримали «Скриню укриття».

Ресурсні бокси, до складу яких увійшли антистресові іграшки, пазли-каремати, схеми-оригамі, освітлювальні прилади, теплі пледи, настільні ігри, добірки книг, розмальовки на патріотичну тематику, створили для того, щоб зробити перебування в укриттях комфортнішим і для дітей, і для освітян.

Команда експертів ГО “Смарт освіта” за підтримки ChildFund, МБО “Фонд Східна Європа” та Terre des Hommes, Лабораторії дитячого читання “БараБука” Національного центру “Мала академія наук України” на чолі з Тетяною Стус та ілюстраторки Лідії Голоско створила три різні набори скринь в укриття: для дітей початкової школи, середньої та старшої.

Педагоги Звенигородського опорного закладу загальної середньої освіти імені Тараса Шевченка підготували три заявки для учнів різного віку. Перемогу в конкурсному відборі здобув проєкт для учнів старших класів, автором якого є директор школи, а заявка для учнів середньої школи, яку готували заступники Сергія Носацького, увійшла до списку очікування. Завдяки цьому успіхові заклад освіти зі Звенигородської громади увійшов до 15-ти шкіл, які, отримавши скрині, стали пілотними. Вони протестують склад наборів, а “Смарт освіта” проаналізує потребу в корегуванні наповнення наступних партій.

«Погоджуємося з думкою психологині Світлани Ройз, що речі зі скрині можуть бути універсальними. Наприклад, пледи і пазли-каремати – не тільки, щоб було тепло, а й для того, аби створити своє “захищене місце”; сенсорні й тактильні кульки – не лише для масажу й повернення відчуття контакту з тілом, а й для стійкості, відчуття взаємодії з реальністю. Вміст скрині підтримуватиме наших старшокласників і вчителів під час повітряних тривог», - говорить Сергій Носацький.

Перебуваючи в укриттях задля збереження власного життя, зараз усім важливо бути зібраними та стійкими. Це додає нам, незламним українцям, міцної віри, що скоро будемо дихати миром.

ПІДТРИМКА-ОБЕРІГ СПОКОЮ!

https://www.facebook.com/smartosvita



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь