A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

У фокусі уваги - потреби внутрішньо переміщених осіб

Дата: 23.02.2023 18:54
Кількість переглядів: 406

«В обов’язки народного депутата України входить не лише законодавча діяльність у Верховній Раді, а й робота на окрузі з населенням. В умовах воєнного стану працюємо в нових, критичних умовах, демонструючи приклад стійкості та згуртованості, спрямованої на забезпечення життєдіяльності країни. Разом із територіальними громадами вирішуємо важливі завдання гуманітарної та соціальної сфери, підтримуємо волонтерський рух, внутрішньо переміщених осіб, територіальну оборону, забезпечуючи потреби цивільних та військових», - так окреслив мету свого візиту на Звенигородщину народний обранець Андрій Стріхарський.

Перебуваючи днями у Звенигородці, під час зустрічі з головами громад, депутатами Звенигородської районної та міської рад від політичної партії «Слуга Народу», начальником Звенигородського районного відділу поліції ГУНП в Черкаській області Олегом Міщенком він мав нагоду презентувати пілотний проєкт із забезпечення переселенців житлом.

Голова районної ради Сергій Струк поділився досвідом роботи центру турботи, який створили працівники виконавчого апарату в другий день війни, розповів про результати партнерства з Благодійним фондом «Розвиток батьківщини Тараса Шевченка», який очолює депутат Звенигородської міської ради Євгеній Петров.

Пригадали, як у перші місяці російського вторгнення 17 згуртованих громад району прихистили майже 28 тисяч людей, які втратили житло, шукали порятунку в більш безпечних регіонах України, ставши переселенцями в рідній країні. Кожному із учасників круглого столу було що розповісти про те, як довелося шукати осередки благодійності на Закарпатті, доставляти гуманітарні вантажі із західної частини України, не маючи жодної хвилини на зволікання, бо нові жителі, вимушено ставши біженцями, потребували і житла, і одягу, і продуктів харчування.

Презентуючи проєкт, метою якого є пошук і надання житла переселенцям, Андрій Стріхарський акцентував увагу на різних інструментах забезпечення, адже очікується, що значна частина переміщених людей залишиться назавжди в громадах району. Це може бути і реконструкція старих готелів, санаторіїв чи гуртожитків та подальша їх перереєстрація з нежитлового в житловий фонд, і викуп будинків у приватних власників, у яких тривалий час ніхто не проживає, і передача в комунальну власність житла, вилученого на підставі судових рішень або визнаного безхазяйним та відумерлим, та іншими передбаченими законодавством способами.

Народний депутат закликав голів громад проаналізувати власні фінансові можливості і знайти ресурс для здійснення таких повноважень, а також звернути увагу на допомогу міжнародних партнерів, фондів та програм, які вже в багатьох областях держави допомагають в облаштуванні місць для проживання переселених українців.

«Я часто зустрічаюсь із переселенцями й знаю, що для них головне – це дах над головою, бо багатьом, на жаль, нікуди повертатися. Від наявності житла залежить, як швидко відбудеться інтеграція цих людей у громадах, тож ми повинні разом про це подбати», – підсумував предметний діалог народний депутат України.

Дійсно, нові жителі – це вагомі можливості для розвитку, адже найбільш цінний ресурс – це люди, які створюють самобутнє обличчя гостинних громад Шевченкового краю.

АБИ НЕБАГАТА, АЛЕ СВОЯ ХАТА!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь