A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Уклонилися Пророкові правди й вольності

Дата: 09.03.2023 21:41
Кількість переглядів: 91

Сьогодні працівники виконавчого апарату районної ради на чолі з головою Сергієм Струком узяли участь в українських березинах з нагоди 209-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, які відбулися в селах Моринці й Шевченкове.

У цей день, попри нічні залякування ворога-терориста, гучно звучало пророче Кобзареве слово й міцно закарбовувалися в серцях його невмирущі «Світе ясний, світе тихий», «Свою Україну любіть. Любіть її… во врем'я люте…»

Високо-високо в блакитне, пошматоване ракетами безхмарне небо України, де нині спочивають душі всіх Героїв, які віддали життя за рідну країну, линули могутні рядки «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні хору. Пронизував сповнений болем і сумом за українцями, які терплять приниження та знущання, вірш «Думи мої, думи мої…»

Згуртувавшись в одну родину із земляками й гостями, ушанували світлу пам’ять селян-кріпаків Катерини та Григорія Шевченків, які дали життя майбутньому Генієві нації, відчули вічно живий дух Тараса в літературно-меморіальному музеї, Моринському музейному комплексі, згадали його заклики до борні й заповіти ддя нащадків.

«Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!» Ці слова відгукуються сьогодні в кожному з нас.

БОРЕМОСЯ! ПОБОРЕМО!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь