A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Ширшають горизонти співпраці служби зайнятості з громадами

Дата: 20.03.2023 21:14
Кількість переглядів: 95

Днями відбулася робоча зустріч керівника Звенигородської філії Черкаського обласного центру зайнятості Андрія Федоренка, його заступниці Людмили Грицай із головою Шевченківської сільської ради Сергієм Смальком. У ході діалогу обговорили стан ринку праці, економічні та соціальні перспективи розвитку громади, шляхи вирішення питань, що належать до компетенції служби зайнятості.

Під час візиту презентували урядову програму «єРобота», яка дозволяє отримати мікрогранти на створення або розвиток власної справи. Згадали і про активні програми зайнятості для роботодавців, згідно з якими держава підтримує тих, хто працевлаштовує соціально незахищених безробітних, внутрішньо переміщених громадян, ветеранів, людей з інвалідністю або людей, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років. Такі роботодавці мають можливість отримати компенсацію єдиного внеску або компенсацію 50 % витрат на оплату праці.

Людмила Грицай провела прийом громадян у Центрі надання адміністративних послуг «ДІЯ». Місцеві жителі отримали роз’яснення щодо чинного законодавства про зайнятість, можливості професійного навчання та ознайомилися з пропозиціями роботи від місцевих працедавців.

Фахівці служби зайнятості не залишили поза увагою і роботодавців громади. Керівництво філії та начальник відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Оксана Шпунт відвідали Шевченківську спеціалізовану загальноосвітню школу-інтернат із поглибленими вивченням предметів гуманітарно-естетичного профілю. Разом з директоркою Ларисою Яровенко ознайомилися з діяльністю закладу освіти та погодили наміри про подальшу співпрацю між установами щодо обміну інформацією про перебування на обліку в службі зайнятості батьків, діти яких є учнями школи. Лариса Яровенко подякувала за оперативний та якісний підбір кадрів, адже з початку 2023 року за сприяння районної служби зайнятості було укомплектовано 5, а в 2022 році - 8 вакансій.

У рамках профорієнтаційної роботи провідний фахівець Олена Ломако під час повітряної тривоги провела тематичний урок для учнів 9-11 класів. Майбутні абітурієнти отримали інформацію про найбільш перспективні професії регіону, можливості працевлаштування та пройшли тестування для вибору майбутньої професії.

Голова громади Сергій Смалько позитивно оцінив нові інструменти щодо стимулюванню роботодавців та зазначив, що в рамках спільної соціальної угоди продовжать і надалі тісну співпрацю зі службою зайнятості. Наразі на початок 2 кварталу 2023 року заплановано проведення громадських робіт, організацію щорічної акції з благоустрою населених пунктів громади та багато іншого.

Не зважаючи на тяжкий час в умовах війни, життя громад триває, створюється міцний фундамент країни, що наближає нашу перемогу. Яскравий приклад - Шевченківська громада.

Консультації з питань пошуку роботи та реєстрації в службі зайнятості можна отримати онлайн на офіційному телеграм-каналі Черкаської обласної служби зайнятості: https://t.me/Pidtrimka_klientiv, а також за номерами телефонів «гарячої лінії»: +38 (093) 1617861; +38 (063) 0548303; (0472) 63-95-34; (0472) 63-98-04. Звенигородська філія Черкаського обласного центру зайнятості проводить прийом громадян за адресою: вул. Кримського, 46-а, м. Звенигородка.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь