A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Проведено 11 чергову сесію Звенигородської районної ради

Дата: 21.03.2023 15:05
Кількість переглядів: 157

21 березня 2023 року відбулося чергове пленарне засідання сесії VІІІ скликання за участю 32 депутатів районної ради та запрошених: Гасича Олександра Васильовича - керівника Звенигородської окружної прокуратури; Сташенка Ігоря Петровича – начальника Звенигородського міжрайонного відділення управління Служби безпеки в Черкаській області, першого заступника начальника Звенигородської РВА Дмитра Задеряки, голів територіальних громад.

Роботі депутатів на пленарному засіданні передувала діяльність у постійних комісіях, у яких обговорено проєкти 10-ти рішень, що ввійшли до сформованого порядку денного.

Відкривши одинадцяту сесію, керівник Звенигородської районної ради Сергій Струк разом із присутніми хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих захисників і цивільних українців, життя яких обірвали підступні кулі ворогів-нелюдів.

На сесії депутати заслухали звіт голови Звенигородської районної ради за 2022 рік, у якому підсумовано результати спільної роботи депутатів, виконавчого апарату, розкрито вектори спроможності районної ради в умовах воєнного стану.

Начальник сектору моніторингу Звенигородського районного відділу поліції ГУНП в Черкаській області Роман Білокінь доповів про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Звенигородського району впродовж 2022 року.

Секретар Ватутінської міської ради Алла Чорнобай ініціювала порушити клопотання перед Черкаською обласною радою щодо внесення подання до Верховної Ради України про перейменування міста Ватутіне на Багачеве Черкаської області, за яке проголосували депутати Ватутінської міської ради.

Керуюча справами виконавчого апарату районної ради Ольга Вельган презентувала чотири проєкти рішень: «Про погодження надання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення піску Хижинцівської ділянки надр у Звенигородському районі Черкаської області», «Про зняття з контролю рішень районної ради як таких, що втратили чинність у зв’язку із закінченням терміну дії», «Про затвердження списку присяжних у складі Звенигородського районного суду Черкаської області» та «Про затвердження Плану роботи та діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2023 рік».

Голова Катеринопільської седищної ради Володимир Коваленко звернувся до депутатів із клопотанням затвердити проєкти землеустрою щодо встановлення (змін) меж адміністративно-територіальних одиниць сіл Пальчик, Луківка, Стійкове та Бродецьке Катеринопільської селищної територіальної громади.

Депутатка районної ради Леся Вдовченко звернулася із заявою депутатської фракції політичної партії «Європейська солідарність» до Президента України щодо належного забезпечення українських військовослужбовців виплатами, боєприпасами, засобами розвідки й зв’язку.

Усі ініціативи доповідачів були підтримані позитивними рішеннями депутатів.

У фінальній частині пленарного засідання голова районної ради Сергій Струк виконав приємну місію, нагородивши Почесною грамотою Черкаської обласної ради ШУКАЛА Дмитра Анатолійовича – депутата районної ради чотирьох скликань, директора Звенигородського ліцею №1 Звенигородської міської ради, за вагомий особистий внесок у розвиток освітньої галузі, високу професійну майстерність, активну громадську й волонтерську діяльність та з нагоди 55-річчя. Також повідомив про нагородження Почесною грамотою Звенигородської районної ради депутата районної ради, військовослужбовця ЗСУ ОНУФРІЄНКА Михайла Васильовича за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку з нагоди 60-річчя, яку буде вручено йому після повернення з лікування внаслідок отриманих тяжких поранень.

Підсумовуючи результати пленарного засідання, голова районного органу місцевого самоврядування звернувся до присутніх: «Ми б’ємося й битимемося далі. Заради головного слова «перемога». Вона точно буде. Ми йдемо до неї вже 390 днів. Кожен із нас віддав багато сил. На війні важливий кожен, хто тримає в руках зброю чи указку, хто керує волонтерським авто чи колективом. Кожен, хто за ноутбуком, у полі чи на чолі громади. У великій війні немає маленьких справ. Немає непотрібних. Кожен із нас – борець. Кожен із нас – фронт. Кожен із нас – основа оборони, кістка в горлі російських нелюдів. Ми б’ємось, як одна команда, – усі громади, увесь наш Шевченків край. Чи є щось, що може нас злякати, якщо ми поряд? Ні. Чи є хтось, хто може нас зупинити, коли ми разом? Ні. Бо ми всі воюємо один за одного. Ось чому кожен із нас тут, спільно приймаємо рішення в сесійній залі Звенигородської районної ради. Ми всі – це Україна»

РАЗОМ ВІД СПРОТИВУ ДО ПЕРЕМОГИ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь