A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Усесвітній день води – 2023: прискорення змін

Дата: 22.03.2023 13:44
Кількість переглядів: 130

Щороку 22 березня світова спільнота відзначає Всесвітній день води. Метою проведення цього заходу є підвищення рівня обізнаності про значення й важливість води для продовження життя на Землі, а також про те, як раціональне використання водних ресурсів сприяє піднятттю рівня економіки й соціального добробуту.

Регіональний офіс водних ресурсів у Черкаській області Державного агентства водних ресурсів України повідомляє, що цьогоріч Всесвітній день води проходить під гаслом «Станьте тими змінами, які ви хочете бачити у світі» і спрямовуєтьс на вирішення проблем із водопостачанням та якістю води, яку споживає людство.

Вода є фундаментальною для всіх аспектів життя: для здоров’я та добробуту людини, виробництва енергії та їжі, здорових екосистем, адаптації до клімату, гендерної рівності тощо. Доступ до безпечної води, санітарії та гігієни є правом людини, яке має ключове значення для гідності та процвітання кожного. Поряд із цим мільярдам людей у світі не вистачає безпечної питної води.

Протягом минулого року українці особливо відчули цінність води – чистої та безпечної, доступної кожному, оскільки багатьох із нас позбавили базового права людини – права на питну воду. І оскільки вода впливає на всіх нас, потрібно, щоб кожен діяв. Ми та наші сім’ї, школи, бізнес і громади можемо вплинути на ситуацію, змінивши спосіб використання, споживання та управління водою у своєму житті. Навіть незначні дії, якими б вони не були, допоможуть у вирішені водної кризи. Кожен із нас може зробити свій внесок, щоб повернути назад процес деградації джерел води та стати частиною вирішення проблеми.

Ось декілька основних пропозицій для прискорення вирішення проблем з водопостачанням та санітарією:

 Вимкніть режим сну. Вимикання пристроїв, коли ми ними не користуємося, означає, що потрібно виробляти менше енергії, адже більшість виробництв електроенергії є водоємними.

Приймайте п'ятихвилинний душ. Зважаючи на те, що 44% побутових стічних вод не очищуються належним чином, коротший душ є дієвим способом зберегти цей дорогоцінний ресурс.

Безпечний змив. Усунути витік води та каналізаційні труби, спорожнити повні септичні резервуари та повідомити про скидання мулу.

Перестаньте забруднювати. Не виливайте харчові відходи, масло, ліки та хімікати в унітаз або каналізацію.

Візьміть участь у прибиранні місцевих річок, озер, водно-болотних угідь або пляжів. Бережіть природу!

ПАМ'ЯТАЙМО, що навіть незначні дії, якими б вони не були, допоможуть у вирішені водної кризи!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь