A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Ушанували світлу пам'ять Героя України

Дата: 25.03.2023 10:51
Кількість переглядів: 107

25 березня, у день загибелі в автокатастрофі В’ячеслава Максимовича Чорновола, у музеї-садибі в селі Вільховець згуртувалася громадськість, щоб згадати палкого патріота держави, який загинув у 1999 на шосе під Борисполем за нез'ясованих обставин. 
Керуюча справами виконавчого апарату районної ради Ольга Вельган спільно з керівниками Звенигородської міської ради, районної військової адміністрації, жителями Звенигородської громади пригадали сторінки життя українського політика, публіциста, літературного критика, політичного в'язня, лідера національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х-90-х років.
Неоціненним  є внесок В’ячеслава Чорновола в здобутті незалежності нашої Батьківщини. Власним прикладом він продемонстрував усім, як потрібно боротися за вільну Україну, адже за свою діяльність майже 15 років провів за гратами, із непохитним патріотизмом, незламним духом домігшись ухвалення Декларації про державний суверенітет та Акту про незалежність України.
"Україна розпочинається з тебе. Дай, Боже, нам любити її понад усе сьогодні – маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши. Настав час великого вибору: або єдність і перемога та шлях до світла, або поразка, ганьба і знову довга дорога до волі».
Нехай ці слова Героя України зміцнюють нашу віру в час, коли українське небо оповите порохом війни, коли всі разом демонструємо згуртованість у боротьбі із загарбниками. В’ячеслав Чорновіл завжди буде взірцем синівської любові до України, активної боротьби проти дискримінації рідного народу. Він зробив чимало для того, щоб українці вийшли із колоніального гніту московії, але боротьба ще триває.
БОРЕМОСЯ ЗА МИРНЕ ЗАВТРА!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь