A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Ще чотири генератори від Razom for Ukraine передано громадам

Дата: 06.05.2023 07:09
Кількість переглядів: 97

Набираючи ще міцніші оберти партнерства, 5 травня Благодійним фондом «Розвиток батьківщини Тараса Шевченка» спільно зі Звенигородською районною радою продовжено реалізацію ІІІ етапу грантової взаємодії з благодійною організацією «Разом для України» ще в чотирьох громадах району.

Представниця Благодійного фонду Крістіна Мацібора разом із працівниками виконавчого апарату районної ради на чолі із головою Сергієм Струком, завітавши у Шполянську міську громаду, вручили генератор учнівському й педагогічному колективам Шполянського ліцею №2 на чолі з директором Олександром Гончарем. Цей заклад загальної середньої освіти, у якому навчаються більше пів тисячі школярів, завдяки облаштованому укриттю й безпековій ситуації на Черкащині, організовує освітній процес у змішаному форматі, але переважно з повноцінним офлайн-навчанням. Передаючи в.о. міського голови Олегові Кошовому бензиновий пристрій марки FORD моделі FGT9250E від благодійників із Razom for Ukraine, Сергій Струк побажав, щоб масовані обстріли української енергосистеми більше не повторювалися, а гурткіт генератора допомагав лише цікавим шкільним справам мирного життя.

У селі Матусів однойменної сільської громади з ініціативи голови Лесі Шаповал генератор вручено Матусівському ліцею №2. Тут очно навчаються більше 120 учнів, тож вручений директору Юлії Сокур генератор потужністю 6,5 кВт допоможе протистояти періодам можливих віялових та аварійних вимкнень електроживлення й не припиняти освітній процес.

Лип’янська сільська громада має в підпорядкуванні три заклади загальної середньої освіти. Згідно з рішенням сільської ради на чолі з головою Сергієм Іщенком генератор-помічник передано Лип’янському ліцею. Ним, за словами директора Сергія Браславського, зможуть користуватися в облаштованому укритті, у разі вимкнення світла чи під час повітряних тривог, 60 учнів та 17 дошкільнят із розташованого поряд закладу дошкільної освіти «Сонечко».

На території Мокрокалигірської громади, яку очолює голова Вікторія Пипа, працює психоневрологічний інтернат, заснований у 1997 році. Надання послуг догляду із забезпеченням проживання для осіб з розумовими вадами є основним видом його діяльності. Нині, як розповів директор Іван Мартиненко, у закладі постійної уваги працівників потребують більше 140 людей, із них майже 30 - це переселенці з Донеччини та Луганщини, Харківщини й Запоріжжя, яких рятували від війни. Наданий генератор створюватиме безпечні умови для перебування у сховищі підопічних.

Укотре вдячні керівникам і менеджерам українсько-американської організації Razom for Ukraine за надану фінансову підтримку, яка розширила горизонти благодійності фонду «Розвиток батьківщини Тараса Шевченка» в кожній громаді району. Підступні російські наміри змінили безпекову ситуацію в країні, тому другий рік поспіль генератор та сховище є новою реальністю українців. «Вірмо, що вже скоро злочинні дії росії завдяки нашим захисникам і міжнародній підтримці будуть покараними. Вистояти й перемогти ворога – це наше спільне завдання. У єдності, щодня роблячи наш район, громади сильнішими, щодня додаючи Україні нових можливостей, дійдемо до перемоги! Нам своє і далі робити», - закликає голова фонду «Розвиток батьківщини Тараса Шевченка» Євгеній Петров.

ДАЛІ БУДЕ RAZOM ЩЕ ТЕПЛІШЕ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь