A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Музей-це місце зустрічі з минулим, дзеркало сьогодення, машина часу в майбутнє

Дата: 18.05.2023 19:16
Кількість переглядів: 122

18 травня у професійне свято працівників музеїв та в День вишиванки колектив Звенигородської районної ради на чолі з головою Сергієм Струком разом із в.о. міського голови Шполянської громади Олегом Кошовим, його заступницею Іриною Каландирець відвідали краєзнавчий музей комунального закладу «Центр культури і дозвілля» Шполянської міської ради.

Завідувачка музею Наталія Кунець разом із колегою Діаною Онищенко ознайомили присутніх з історією закладу, провели цікаву екскурсію експозиціями. У залі «Старожитності» колектив районної ради мав змогу побачити прикраси та підвіски часів Київської Русі, давньослов’янський лунник, фібули та інші артефакти, знайдені на території Шполянського району.

Родзинкою для відвідувачів стала експозиція «Грошові знаки країн світу», де зібрано понад 600 експонатів, та аутентичний вишитий рушник, датований 1911 роком.

Привітавши працівниць з Міжнародним днем музеїв, Сергій Струк та Олег Кошовий подякували за змістовну екскурсію та побажали цікавих знахідок, нових експонатів, захоплених поглядів відвідувачів. На згадку про відвідування культурно-освітнього закладу Сергій Струк виконав почесну місію, подарувавши книги українського письменника-публіциста, поета, краєзнавця Феофана Білецького та Вадима Мицика- етнолога, археолога, музеєзнавця, які висвітлюють події та факти Шевченкового краю. Серед них-книга Феофана Білецького «На межі милосердя», надрукована у 2022 році, яку на засадах партнерства люб’язно надав голова Благодійного фонду «Розвиток батьківщини Тараса Шевченка» Євгеній Петров.

Перебуваючи на Шполянщині, колектив районної ради не оминув увагою артоб’єкт «Серце України», навколо якого розташовано 25 сталевих крил, що уособлюють наші 24 області та наш Крим, долучившись донатами до благодійного збору коштів для захисників ЗСУ у встановлені скриньки.

Дякуємо Збройним силам України, захисникам українського народу за кожен новий день, за такі цінні миті життя, можливість працювати, спілкуватися й пізнавати прекрасне!

НАБЛИЖАЄМО МИР І ПЕРЕМОГУ РАЗОМ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь