A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Авторка найкращого воєнного роману побувала у Звенигородці

Дата: 20.06.2023 00:37
Кількість переглядів: 148

19 червня голова Звенигородської районної ради Сергій Струк спільно з головою Благодійного фонду «Розвиток батьківщини Тараса Шевченка», депутатом Звенигородської міської ради Євгенієм Петровим узяли участь у творчій зустрічі з письменницею Людмилою Охріменко.

Зустріч з авторкою роману "Оскар", який отримав відзнаку на Міжнародному літературному конкурсі "Коронація слова - 21" як найкращий роман на воєнну тематику, відбулась у Звенигородській публічній бібліотеці ім. Ю. С. Кримського. Привітавши українську письменницю, волонтерку, яка також презентувала романи «Муха в окропі на окупованій території», «Волонтерські історії», подарували їй і бібліотеці книгу письменника Феофана Білецького «На межі милосердя». Видання про історію мальовничого села Козацьке відбулося завдяки фінансовій підтримці Євгенія Петрова.

В урочистій атмосфері Сергій Струк нагородив Почесною грамотою районної ради Нелю Дичко, яка працює у Вільховецькому ліцеї ім. Героя України В.Чорновола вчителем зарубіжної літератури та образотворчого мистецтва. Місцева майстриня захоплюється живописом, алмазною мозаїкою, власноруч вишиває картини бісером та проводить виставки своїх робіт.

Учасники літературної вітальні відкрили не лише ім'я авторки сучасної української прози, а насамперед багатогранну особистість. Людмила Охріменко народилася в козацькому краї на Дніпропетровщині, але тривалий час жила в Криму. До повномасштабного вторгнення мешкала в Харкові. Нині знайшла прихисток в Івано-Франківську. Має три вищі гуманітарні освіти. Спочатку 2014 рік, а потім лютий 2022-го змінили життя України та її особисте. Зайнялася волонтерством і активною літературною працею. Жіночі романи пані Людмили легко знаходять читачів, тримають увагу від першого до останнього рядка, змушують міркувати, збагачують як словниковий запас, так і душу.Нині завдяки її думкам і художнім образам подвиги героїв у військовому однострої, їхня мужність і сила волі закарбовані в друкованому слові.

ЧИТАЙМО УКРАЇНСЬКЕ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь