A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Служба зайнятості у співпраці з громадами

Дата: 07.09.2023 14:13
Кількість переглядів: 94

06 вересня 2023 року відбулася  робоча поїздка керівника Звенигородської філії Черкаського обласного центру зайнятості Андрія Федоренка та  начальника відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Оксани Шпунт  в Шевченківську громаду,  де сільський голова Сергій Смалько та представники освітніх закладів громади, старостатів та бізнесу ознайомилися із особливостями реалізації   програм, які  служба зайнятості пропонує бізнесу та  населенню.

Зі слів Андрія Федоренко, в районі активно користуються програмами служби зайнятості. Серед них:  грантова програма «Власна справа», ваучери на навчання та компенсаційні програми для роботодавців.

Оксана Шпунт презентувала відносно нові програми, які впроваджуються службою зайнятості для підтримки бізнесу: «Гранти для ветеранів та другого з подружжя», надання компенсації фактичних витрат для облаштування робочих місць при працевлаштуванні осіб з інвалідністю.

Крім того, представники  служби зайнятості розповіли  про цифровізацію багатьох послуг. Зокрема, кожен може подати заяви на отримання статусу безробітного,  ваучера чи гранта, або ознайомитися з вакансіями, через портал служби зайнятості чи застосунок «ДІЯ».

Акцентували увагу роботодавців громади на варіантах подання вакансій, ознайомлення з резюме кандидатів на вакансії та отримання компенсації за найманих працівників через електронні застосунки.

У свою чергу, сільський голова Шевченківської громади Сергій Смалько, високо оцінив співпрацю між районною службою зайнятості та Шевченківською громадою, зокрема в сфері організації громадських робіт, які щороку організовуються на умовах співфінансування, в доборі кадрів з числа безробітних  для суб’єктів бізнесу та комунальних закладів району. Сергій Смалько висловив сподівання, що всі програми служби зайнятості,  які вже активно впроваджені  в  районі, стануть надійним фундаментом відродження місцевої економіки. Зі свого боку, керівник Звенигородської філії Черкаського обласного центру зайнятості запевнив, що служба зайнятості ніколи не залишиться осторонь тих проблем, які мають громади та бізнес, і завжди готова підставити своє плече.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь