A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

На Звенигородщині триває інформаційна компанія для вимушено переміщених осіб «ВПО: ти потрібен».

Дата: 16.10.2023 09:51
Кількість переглядів: 108

У рамках кампанії, керівник Звенигородської філії Черкаського обласного центру зайнятості Андрій Федоренко разом із заступницею міського голови Оксаною Бугаєнко та головою районної організації Червоного хреста завітали до місця тимчасовго проживання вимушено переміщених осіб в селі Гусакове Звенигородської територіальної громади.

Андрій Федоренко поінформував мешканців Гусаківського шелтеру про: умови реєстрації в службі зайнятості, розмір та тривалість допомоги по безробіттю,  можливості навчання за ваучерами, грантові програми, компенсаційні програми за працевлаштування ВПО та можливості  участі в громадських роботах, в яких цьогоріч 2  жителів шелтеру  взяли участь  та планують і надалі працювати. Окрему  увагу звернув на  можливості  залучення  ВПО до Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Оксана Бугаєнко, для якої ці переселенці стали вже майже родиною, зосередилася на вирішенні  побутових питань, адже в великій мірі домашній затишок і родинне тепло мешканців забезпечується саме нею. Завдяки меценатам придбано новий диван, дитячий куточок та  телевізор,  закінчується облаштування загальної зони відпочинку та підготовка до опалювального сезону.

 

У свою чергу, голова районної організації Червоного Хреста Володимир Слинько розповів про послуги, які надає Червоний Хрест для ВПО та надав спеціальні підгузки для людини з інвалідністю, яка проживає в шелтері.

Підбиваючи підсумки, хочеться зазначити, що щире людське тепло і родинний затишок, який панує  в Гусаківському шелтері, хоч трохи має нагадати його мешканцям про рідні домівки, які в них відібрала війна. А Звенигородська громада, служба зайнятості та громадська організація Червоного Хреста і надалі будуть їх підтримувати і допомагати.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь