A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Демобілізованим захисникам Батьківщини знайти роботу стане простіше

Дата: 16.07.2016 17:12
Кількість переглядів: 788

 

      До льгот і гарантій, які надає держава  своїм захисникам, додалися зміни  до статті 14 Закону «Про зайнятість населення» щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення.

«Відтепер, якщо роботодавець працевлаштовує на нове робоче місце учасника антитерористичної операції зареєстрованого у службі зайнятості як безробітного, строком не менше ніж на два роки, він отримає щомісячну компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску протягом одного року. Крім того, суб`єкти малого підприємництва можуть отримати подібну компенсацію у випадку працевлаштування безробітних на нові робочі місця у визначених пріоритетними галузях економіки»,  - прокоментував нововведення директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко.

Також він зазначив, що надання індивідуальної підтримки демобілізованим учасникам антитерористичної операції є пріоритетним завданням працівників служби зайнятості Черкащини. З початку цього року послугами  центрів зайнятості скористались 1878 осіб, жодна не залишилась без уваги. Колишнім військовим пропонували індивідуальні профконсультаційні послуги та запрошували відвідати  семінари, тренінги з техніки пошуку роботи, а також заходи цільового призначення.

З метою підбору підходящої роботи фахівці базових центрів зайнятості  співпрацюють із роботодавцями щодо виявлення їх кадрових потреб для працевлаштування учасників АТО. Таким чином працевлаштовані 322 особи, ще 193 особам забезпечено тимчасову зайнятість. Слід зазначити, що рівень працевлаштування учасників АТО в області перевищує середній по Україні і становить 17,1%, (7 міс. по Україні 15,5%).

Крім того, у разі необхідності вирішується питання організації проходження підготовки (перепідготовки), їх професійного навчання, яке здійснюється в навчальних закладах області та центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості,  92 особи вже скористалися цією послугою, 2 особи отримали ваучер на навчання.

25 осіб навчились основам бізнесу, захистили свій бізнес - план та отримали одноразово допомогу по безробіттю на відкриття власної справи.

«Нові зміни у Законі дадуть можливість підтримати учасників бойових дій, що приймали участь в АТО, а також відкриє шляхи для роботодавців щодо збільшення кількості робочих місць з гідним рівнем оплати праці», - підкреслив Г.Дендемарченко.

  

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь