A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Звенигородська районна рада інформує

Дата: 01.04.2020 17:20
Кількість переглядів: 520

Добрий вечір шановні звенигородчани !

Інформую вас про те що на Звенигородщині створено мобільні медичні групи які виїздять на забір аналізів у потенційно підозрілих на захворювання COVID 19. Сьогодні зранку дві такі групи фахівців вже працювали на території нашого району. 
Їх завдання відбір мазків зразків біологічних матеріалів  зі слизової оболонки носоглотки  за місцем проживання насамперед в осіб  котрі мають симптоматику притаманну коронавірусу або повернулись із за кордону чи є контактними особами.  Протягом дня взято відповідні проби у двадцяти пацієнтів. До складу мобільних груп входять фахівці Звенигородського центру первинної медико-санітарної допомоги та співробітники поліції. Всі члени бригад належним чином навчені, екіпіровані та захищені.  Результати мазків відправляються в лабораторний центр Черкас для проведення полімерно-лацюгового аналізу(ПЛР-тестування) який є найефективнішим засобом виявлення хвороби в організмі людей на ранніх її стадіях. Протягом доби надаються результати лабораторних досліджень.
Планується в подальші дні охопити тестуванням якомога більше мешканців нашого району з наступних цільових груп: хто має симптоматику захворювання, повернувся із-за кордону, є контактними особами. 
ПРОХАННЯ, ВІДНОСИТИСЯ ДО РОБОТИ МЕДИЧНИХ БРИГАД ВВІЧЛИВО ТА З РОЗУМІННЯМ.  Медичні заклади району працюють в напруженому режимі, прикладають всі зусилля і можливості для надання допомоги  та готуються до можливої ускладнення ситуації.
Паралельно Звенигородським відділом поліції проводиться відпрацювання території району на предмет дотримання  вимог карантинних заходів. 
Я щиро дякую всім небайдужим землякам які долучаються до збору коштів та відповідних матеріалів  для забезпечення наших медиків засобами захисту та необхідними ліками та обладнанням. 
Прошу всіх бути відповідальними, дотримуйтеся карантину, самоізоляції, санітарно-гігієнічних норм, носіть індивідуальні засоби захисту, регулярно мийте руки. У разі появи перших симптомів респіраторних захворювань негайно телефонуйте сімейному лікарю!
Ставтеся уважно до свого здоров’я, зміцнюйте свій імунітет, зберігайте спокій і залишайтеся вдома!


Бережіть себе, своїх рідних і близьких.


Будьте здорові!

 

З повагою.
Голова районної ради                                                     В.П. Кучер


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь