A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Ветеранська політика - пріоритет №1 у громадах Звенигородського району

Дата: 19.07.2024 08:36
Кількість переглядів: 112

18 липня у Звенигородці проведено засідання круглого столу із головами та спеціалістами територіальних громад Звенигородського району з питань реалізації ветеранської політики.

У роботі засідання узяли участь голова районної ради Сергій Струк, голова Звенигородської РВА Юрій Піковський, його заступниця Таїсія Єрмоличева, директор Звенигородської філії Черкаського обласного ЦЗ Андрій Федоренко, голови громад району, працівники ЦНАПів та відділів з питань ветеранської політики територіальних громад Звенигородщини.

На початку роботи круглого столу присутні в залі хвилиною пошани вшанували пам’ять полеглих захисників і цивільних українців, життя яких обірвали підступні кулі ворога.

Засідання круглого столу проходило в конструктивному діалозі керівництва району з головами громад, відповідальними особами за ветеранський напрямок. Обговоривши реальний стан щодо створення комфортних ветеранських просторів, їх дієвість, доповідачі надали детальну та вичерпну інформацію з наступних питань:

   запровадження в ЦНАПах принципу «Єдиного вікна» для обслуговування ветеранів;

   створення безбар'єрного середовища для ветеранів і ветеранок війни;

   забезпечення житлом ветеранів війни з числа осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих Захисників та Захисниць;

   працевлаштування ветеранів війни та осіб з інвалідністю, отримання грантів для власної справи;

  інструменти стосовно надання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни та статусу членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць

Наприкінці заходу учасники круглого столу ознайомилися з практичним досвідом громад, які першими на Черкащині якісно створили багатофункціональні осередки для ветеранів та їхніх родин.

Успішним досвідом поділилася заступник міського голови Шполянської міської ради Ірина Каландирець, яка, презентуючи Veteran Hub громади, акцентувала увагу на багатоформатності використання ветеранського простору задля надання всебічної підтримки ветеранам та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) Захисників у громаді.

Результатами багатоаспектної роботи також поділилися фахівці Водяницької сільської територіальної громади, голова Матусівської громади Леся Шаповал та Звенигородська міська територіальна громада, які наголосили на таких важливих меседжах, як "робота з ветеранами в позаробочий час", "безбар'єрність подій", "Ти вдома", «Як ти, ветеране?" «Це той мінімум, який дозволить почуватися ветерану не забутим, не покинутим», – зауважив Олег Єременко, начальник відділу ветеранської політики Звенигородської міської ради.

Усі учасники круглого столу були єдині в розумінні правильності організації та наданні кваліфікованої допомоги, супроводу задля наших Героїв. Ветеранський простір, який відповідає всім сучасним вимогам доступності, – ще один крок для відновлення та повернення наших захисників і захисниць до соціального життя. Чути, розуміти, піклуватися, цінувати - саме ці стрижневі думки й надалі будуть рушійними в роботі однодумців, які працюють у ветеранських просторах громад Звенигородського району.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь