A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Можна вибрать друга і по духу брата, Та не можна рідну матір вибирати…

Голова районної ради взяв участь у Всеукраїнських зборах керівників рад

2 липня в Києві відбулися збори Української асоціації районних та обласних рад на тему «Проблемні питання фінансового забезпечення районних рад», до участі в яких згуртованою командою долучилися Сергій Струк, Борис Євмина, Олександр Василенко та Віталій Олійник – голови Звенигородської, Золотоніської, Черкаської та Уманської районних рад.З учасниками зборів з усіх куточків України спілкувалися народні депутати, зокрема голова профільного комітету ВРУ Андрій Клочко, керівники відповідних структурних підрозділів Міністерства фінансів України та Міністерства розвитку громад та територій України, експерти Анатолій Ткачук та Ігор Пілько.Голови районих рад обговорювали наступні питання: стан функціонування районних рад (сьогодення та перспективи), їхнє фінансове забезпечення (проблеми та наслідки); експертний погляд на стан функціонування районних рад; шляхи вирішення проблемних питань фінансового забезпечення рад.За результатами зборів учасники заходу одноголосно підтримали за основу Резолюцію, а голови районних рад Черкаської області передали в секретаріат Української асоціації районних та обласних рад та в президію зборів колективне звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України, Української асоціації районних та обласних рад щодо відстоювання інтересів органів місцевого самоврядування субрегіонального рівня.В умовах децентралізації на місця передано не лише багато повноважень, але й відповідальності. І тільки працюючи в тісному тандемі «районна рада-територіальна громада», можна досягти успіху. Ураховуючи реалії сьогодення, для районних рад необхідно відшукати саме таке місце в структурі місцевого самоврядування, відшліфувати такі функції й повноваження, які були б ефективними, корисними й основне, щоб не дублювалися на рівні територіальних громад, щоб виборці відчували необхідність та дієву допомогу від депутатів районного рівня.

00:34 07.07.2021

Привітали  правоохоронців із Днем Національної поліції України

5 липня 2021 року у Звенигородському  районному відділі поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області відбувся урочистий захід з нагоди професійного свята правоохоронців України, започаткованого у 2015 році. Саме тоді на Софійській площі в столиці склали присягу перші дві тисячі працівників Національної поліції з новою філософією та принципами роботи. Вітаючи місцевих правоохоронців, голова Звенигородської районної ради Сергій Струк акцентував увагу на тому, що  сьогодні поліцейський – це службовець, який відповідає за безпеку інших людей. Від злагоджених дій працівників поліції, дисциплінованості у виконанні службових обов’язків  часто залежить здоров’я й життя людей, дотримання прав і свобод, гарантованих Конституцією України, хоч і ризикована, але наполеглива  й чесна боротьба зі злочинністю, забезпечення громадського правопорядку. Відчуття захищеності, гідності є одними із пріоритетних для жителів України, тому  важливо формувати в суспільстві віру в силу української держави, здатної себе захистити. Керівник районної ради побажав працівникам Звенигородського відділу поліції миру, здоров’я, сил, довіри та поваги суспільства та наголосив на тому,  що згідно з рішенням депутатів Звенигородської районної ради на 4 пленарному засіданні сесії затверджено районну програму профілактики злочинності у Звенигородському районі на 2021-2025 роки з фінансовим ресурсом 100 тис. грн. Метою програми є запобігання виникненню умов, що сприяють вчиненню правопорушень, удосконаленні методів роботи з їх профілактики, забезпеченні захисту конституційних прав та свобод людини на основі чітко визначених пріоритетів тощо. У рамках реалізації цієї програми планується втілення  нової системи безпеки затриманих «Custody Records", яка протидіятиме як можливим випадкам незаконного поводження із затриманими, забезпечуватиме контроль за дотриманням їхніх прав і свобод, так і захищатиме правоохоронців від неправдивих обвинувачень щодо неправомірного поводження із затриманими. Проєкт включає в себе роботу інспекторів з дотримання прав людини, електронну базу, належні умови тримання, нормативно врегульовані процедури та ефективний зовнішній контроль та відеофіксацію дій в режимі 24/7.

16:32 05.07.2021

З 1 липня 2021 року Держпраці у взаємодії з Державною податковою службою розпочато інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників

Під час формування Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік було узгоджено механізм спільної роботи ряду державних органів, у тому числі Держпраці та Державної податкової служби (ДПС), щодо реалізації спільних заходів, спрямованих на стимулювання роботодавців та працівників до переходу від неформальних до задекларованих трудових відносин.

13:49 05.07.2021

Відбулася зустріч фахівців Звенигородської філії Черкаського обласного центру зайнятості з суб’єктами пробації

1 липня 2021 року в рамках співпраці, спрямованої на соціальну підтримку й працевлаштування осіб, які готуються до звільнення або звільнилися з місць позбавлення волі чи відбувають покарання, не пов’язані з обмеженням волі та перебувають на обліку в органах пробації, між Звенигородським органом пробації та Звенигородською районною філією Черкаського обласного центру зайнятості проведено інформаційно-просвітницький захід на тему «Офіційне працевлаштування та навчання як ефективний спосіб ресоціалізації суб’єктів пробації».

13:40 05.07.2021

У вихорі випускного вальсу

Цьогоріч у територіальних громадах Звенигородського району яскравим продовженням Дня Конституції України та Дня молоді, які гармонійно й символічно поєдналися, стали довгоочікувані події-випускні вечори.

01:35 01.07.2021

У Звенигородській районній раді відбувся круглий стіл за участю керівників усіх районних рад Черкащини

З ініціативи голови Звенигородської районної ради Сергія Струка 29 червня 2021 року у Звенигородку завітали голови Золотоніської, Уманської та Черкаської районних рад Борис Євмина, Віталій Олійник, Олександр Василенко, а також депутатка Черкаської районної ради Людмила Дорошко.

01:32 01.07.2021

Фестиваль у Товмачі згуртував українців з різних куточків нашої держави

26 червня в селі Товмач, розташованому на території Шполянської міської територіальної громади, відбувся історико-просвітницький фестиваль «Товмацький курінь». У цьому році організатори заходу приурочили зустріч громадсько-активних дослідників української історії трьом столітнім ювілеям: українського Вільного козацтва, Холодноярської республіки та Української революції 1917- 1921 років, а також, за традицією, дню народження головного отамана Холодного Яру Івана Макаровича Лютого-Лютенка (псевдо Іван Ґонта), який народився 24 червня в селі Товмач 124 роки тому.

09:06 27.06.2021

Відбулися урочистості з нагоди державних свят та Дня міста

25 червня у Звенигородському міському центрі культури й дозвілля відбувся святковий захід, приурочений Дню державної служби України, 25-річчю від дня ухвалення Конституції України, Дню молоді та з нагоди Дня міста.

17:54 25.06.2021

Не зволікаймо!

23 червня в ході п'ятої чергової сесії Звенигородської районної ради депутатка Леся Вдовченко звернулася до всіх присутніх з проханням надати матеріальну допомогу Євочці Туз для лікування нейробластоми.

09:00 25.06.2021

Запрошуємо на фестиваль "Товмацький курінь"

На 3 сесії, що відбулася 26 січня поточного року, депутатами районної ради згідно з рішенням №3-18 затверджено план роботи Звенигородської районної ради восьмого скликання на перше півріччя 2021 року. До переліку організаційно-масових заходів включено вшанування пам'яті холодноярських повстанських отаманів Івана Лютого-Лютенка та Чорного Ворона в с.Товмач, Такі історико-культурні події покликані збагачувати жителів Звенигородського району знаннями про героїчних предків, зміцнювати віру молодого покоління в незламність українців, примножувати любов до України.

16:51 24.06.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь