A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Можна вибрать друга і по духу брата, Та не можна рідну матір вибирати…

Щодо запровадження трудових книжок в електронній формі

     3 червня 2020 року Кабінет Міністрів України схвалив законопроект, яким передбачено запровадження ведення трудових книжок в електронній формі.        Даним законопроектом пропонується запровадити можливість автоматичного призначення пенсії, без особистого звернення особи, а саме передбачається механізм який надасть можливість людині самостійно обирати автоматичне призначення або відстрочення виходу на пенсію, яке матиме свої переваги у збільшеному розмірі пенсії та визначати в автоматизованому режимі найбільш вигідний варіант для призначення пенсії, включаючи дату такого призначення.     На підставі наявних відомостей про стаж та сплачених внесків, що містяться в реєстрі застрахованих осіб, буде призначатися пенсія за віком.          За бажанням особа зможе додавати документи, відсутні в реєстрі застрахованих осіб, через особистий електронний кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.           Відсканована чи оцифрована трудова книжка подається роботодавцем або особою через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України для формування відомостей про трудову діяльність у реєстрі застрахованих осіб.          Оригінал паперової трудової буде передаватися на зберігання працівнику як офіційний документ особисто під підпис. У разі якщо працівник виявить бажання продовжити її ведення, то роботодавець на його вимогу буде зобов’язанй паралельно із електронним обліком трудової діяльності внести до паперової трудової книжки записи про прийняття на роботу, переведення та звільнення.

11:15 19.06.2020

Офіційне працевлаштування сьогодні – соціально захищене майбутнє

        Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачено, що страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. Якщо працівнику нарахована заробітна плата не менше законодавчо встановленого мінімального рівня і з неї сплачено страхові внески до Пенсійного фонду України, то такий місяць повністю враховується в страховий стаж і заробітна плата за цей місяць враховується для обчислення пенсії.         Працівник, який отримує заробітну плату в «конверті», виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем. Усна домовленість не фіксується юридично, роботодавець сплачує стільки, скільки вважає за потрібне. Робітник не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу.          Дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що згода отримувати зарплату «в конвертах» позбавляє їх соціального захисту, гарантованого державою. Адже пенсію вони матимуть тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.          До відома: На сьогоднішній день кожна застрахована особа має можливість контролювати свою зарплату та майбутню пенсію, перевіряти факт сплати внесків та суму, з якої вони перераховуються роботодавцем. Для цього необхідно здійснити он-лайн реєстрацію за електронно-цифровим підписом на порталі Пенсійного фонду України.

11:14 19.06.2020

« Користуйтеся новітніми технологіями та сервісами Пенсійного фонду України»

Робота Пенсійного фонду України спрямована на максимальне спрощення процедур отримання послуг. Можливим це є завдяки сучасним електронним сервісам, якими можуть користуватися і пенсіонери, і застраховані особи, і страхувальники.

11:12 19.06.2020

Щодо вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України

Головне управління Пенсійного фонду в Черкаській області інформує про можливість дистанційного отримання інформації щодо розміру пенсії та нарахованої заробітної плати за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України (далі – вебпортал ПФУ) (https://portal.pfu.gov.ua).

11:09 19.06.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь