A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Можна вибрать друга і по духу брата, Та не можна рідну матір вибирати…

Добро робити легко

100 матраців і 100 ковдр отримали сьогодні від приватного акціонерного товариства «Звенигородський сироробний комбінат», яке виготовляє сири під відомою в Україні та за її межами торговою маркою «Звенигора».

13:25 03.05.2022

Кожен на своєму робочому місці працює задля перемоги

Повсякденна робота органів місцевого самоврядування суттєво змінилися в умовах війни. Вторгнення росії зумовило швидше реагування на виклики не лише в зонах бойових дій, а й у тилу. Українці в один день зіткнулися з новою реальністю, що вимагає від влади лише відповідальних рішень.

15:22 02.05.2022

Вшанували захисників державного кордону

З метою відзначення мужності та героїзму захисників державного кордону України, ураховуючи внесок прикордонників у боротьбу за незалежність України, Указом Президента України від 27.04.2018 року № 111 30 квітня установлено День прикордонника України.

12:26 29.04.2022

Нехай сьогодні атом залишається мирним!

26 квітня 2022 року заступник голови Звенигородської районної ради Ярослав Попко спільно з керівниками Звенигородської міської ради, Звенигородської районної військової адміністрації, головою районної громадської організації «Союз-Чорнобиль» Володимиром Слиньком, жителями Звенигородки вшанували подвиг учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та поклали квіти до підніжжя пам’ятного знака героям-ліквідаторам і жертвам техногенної катастрофи.

14:40 26.04.2022

Герой України захищав Щастя…

Коли 24 лютого 2022 року підступна російська нечисть посунула в Україну, начальник відділу прикордонної служби «Щастя», що на Луганщині, підполковник Віталій Кучерявий одразу подає команду «До бою!».

12:11 22.04.2022

Посмертна державна нагорода за мужність - Героєві з Лисянщини

Згідно з Указом Президента України від 13.03.2022 року №131/2022 штаб-сержант Збройних сил України ОЛЕКСАНДР КУЗЬМІН (06.08.1992 – 28.02.2022), уродженець села Виноград Виноградської громади, що на Лисянщині, за особливу мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

09:25 20.04.2022

Війна забрала життя мужніх захисників

Вони були  сміливцями, які відчайдушно боролися з російськими окупантами. Підступні кулі й мерзенні наміри ворогів передчасно обірвали їхнє життя… 9 квітня 2022 року в Лисянській  територіальній громаді попрощалися із 22-річним захисником ЄВГЕНІЄМ МАРТИНЕНКОМ, жителем села Хижинці. Євгеній – уродженець селища Лисянка, випускник Звенигородської школи-інтернату та Лисянського аграрного ліцею, військовослужбовець десантно-штурмової бригади Збройних сил України. Будучи вірним військовій присязі, із честю виконавши свій службовий обов’язок, віддав за мир в Україні найцінніше – власне життя, яке обірвалося 24 березня на сході України.  СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЮ… 12 квітня 2022 року в Катеринопільській територіальній громаді провели за межу вічності жителя села Вербовець ГРИГОРІЯ ЗАСУНЬКА, 1973 року народження, та ОЛЕКСАНДРА АПОСТОЛОВА, 1983 року, мешканця села Новоселиця. Воїни проходили службу в мотопіхотній  бригаді  імені Якова Гандзюка. Земляки разом мужньо захищали Україну від російських окупантів на Миколаївщині, але жорстока ворожа куля уламками поранила частини тіла, від яких вони одночасно загинули 9 квітня на полі борні.  НЕ ЗАБУДЕМО ЗАХИСНИКІВ… 12 квітня 2022 року в селі Криві Коліна Тальнівської територіальної громади  попрощалися з ВОЛОДИМИРОМ КІМЛИКОМ, 1968 року народження,  уродженцем села Романівка. Боєць Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор» запекло протистояв ворожій навалі. Загинув 10 березня під час виконання обов’язку перед Україною на Броварському напрямку, що на Київщині. ВІЧНА СЛАВА ВОЇНУ- ЗЕМЛЯКОВІ… 14 квітня 2022 року в Лисянській територіальній громаді схиляли голови в зажурі за військовим, місцевим жителем  ЯРОСЛАВОМ ПИСЬМЕННИМ, 1982 року народження. Був старшим солдатом окремої аеромобільної бригади в складі десантно-штурмових військ ЗС України. Загинув 9 квітня під час артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Іванівка, що на Харківщині, отримавши уламкове поранення, несумісне з життям.  ПАМ’ЯТАТИМЕМО ГЕРОЇЗМ ЗАХИСНИКА… 14 квітня 2022 року жителі Звенигородської територіальної громади попрощалися із незборимим захисником ОЛЕКСАНДРОМ БОЙКОМ, 1983 року народження, жителем села Мурзинці. Військовослужбовець гідно захищав Батьківщину  в складі десантно-штурмової бригади. Загинув під час танкового обстрілу 6 квітня біля села Курулька, що на Харківщині.  ДЯКУЄМО ТОБІ, ПАТРІОТЕ… Висловлюємо щирі співчуття  родинам українських захисників.  ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ І ДОВІКУ В НАШІЙ ВДЯЧНІЙ ПАМ’ЯТІ ЖИВУТЬ!

16:29 19.04.2022

Довкіллю- чистоту!

Щороку в Україні на початку квітня стартує акція «За чисте довкілля», яка згуртовує жителів громад, працівників підприємств, установ та організацій у спільному прибиранні прилеглих територій, парків, доріг, водойм.

19:22 15.04.2022

Cміливі завжди мають щастя

Коли 49 днів тому почалася війна, світ давав Україні три доби. Ми ж дали зрозуміти всім, що сміливість -одна з важливих позитивних моральних рис українців, яка протистоїть страхові.  Офіс Президента та Уряд розпочали внутрішню та міжнародну рекламну кампанію української сміливості. Головна місія проєкту — зафіксувати та поширити асоціацію «Україна = сміливість».  Креативну ідею створило агентство Banda разом із Міністерством цифрової трансформації України. «Українців у світі вже ідентифікували як націю хоробрих людей. Наші люди виходять на мітинги проти російських окупантів і без зброї в руках зупиняють танки. Спеціалісти продовжують працювати навіть під обстрілами та сиренами — лікарі, рятувальники, комунальні служби, продавці, водії, аптекарі. Наші айтішники продовжують підтримувати бренд країни, сидячи з ноутбуком у бомбосховищах. Це дійсно вражає», — зазначив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Щоб українську сміливість знали в обличчя, в рамках проєкту по всій Україні та країнах світу розміщені борди з фотографіями сміливих українців. У Польщі, Німеччині, Італії, Австрії, Нідерландах, Великобританії, Канаді, Іспанії, Данії, Литві, Латвії, Естонії, Румунії, Болгарії, Швеції, Швейцарії, США та Норвегії. «Без української сміливості не буде нашої свободи, не буде нашої країни... І сьогодні українська сміливість безпрецедентна. Сміливість військових, сміливість простих людей, сміливість наших міст. Жодна країна у світі не готова воювати з Росією. А Україна воює і воює успішно. Зараз увесь світ захоплюється українською сміливістю — ми повинні це закріпити та залишити за Україною назавжди. Це наша ДНК, наш національний ресурс. Тепер усі знають, що сміливість — це бути Україною», — розповідає засновник агенції Banda Паша Вржещ. «Сміливі завжди мають щастя»,- вимовила стара Сірчиха – героїня роману Івана Багряного «Тигролови»... МИ ПЕРЕМОЖЕМО! МИ БУДЕМО ЩАСЛИВІ!

16:26 13.04.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь