A A A K K K
для людей із порушенням зору
Звенигородська районна рада
Черкаська область

Можна вибрать друга і по духу брата, Та не можна рідну матір вибирати…

Cміливі завжди мають щастя

Коли 49 днів тому почалася війна, світ давав Україні три доби. Ми ж дали зрозуміти всім, що сміливість -одна з важливих позитивних моральних рис українців, яка протистоїть страхові.  Офіс Президента та Уряд розпочали внутрішню та міжнародну рекламну кампанію української сміливості. Головна місія проєкту — зафіксувати та поширити асоціацію «Україна = сміливість».  Креативну ідею створило агентство Banda разом із Міністерством цифрової трансформації України. «Українців у світі вже ідентифікували як націю хоробрих людей. Наші люди виходять на мітинги проти російських окупантів і без зброї в руках зупиняють танки. Спеціалісти продовжують працювати навіть під обстрілами та сиренами — лікарі, рятувальники, комунальні служби, продавці, водії, аптекарі. Наші айтішники продовжують підтримувати бренд країни, сидячи з ноутбуком у бомбосховищах. Це дійсно вражає», — зазначив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Щоб українську сміливість знали в обличчя, в рамках проєкту по всій Україні та країнах світу розміщені борди з фотографіями сміливих українців. У Польщі, Німеччині, Італії, Австрії, Нідерландах, Великобританії, Канаді, Іспанії, Данії, Литві, Латвії, Естонії, Румунії, Болгарії, Швеції, Швейцарії, США та Норвегії. «Без української сміливості не буде нашої свободи, не буде нашої країни... І сьогодні українська сміливість безпрецедентна. Сміливість військових, сміливість простих людей, сміливість наших міст. Жодна країна у світі не готова воювати з Росією. А Україна воює і воює успішно. Зараз увесь світ захоплюється українською сміливістю — ми повинні це закріпити та залишити за Україною назавжди. Це наша ДНК, наш національний ресурс. Тепер усі знають, що сміливість — це бути Україною», — розповідає засновник агенції Banda Паша Вржещ. «Сміливі завжди мають щастя»,- вимовила стара Сірчиха – героїня роману Івана Багряного «Тигролови»... МИ ПЕРЕМОЖЕМО! МИ БУДЕМО ЩАСЛИВІ!

16:26 13.04.2022

Внутрішні переселенці мають можливість до 30 квітня стати на облік для отримання держдопомоги

Відповідне рішення 9 квітня прийняв уряд. Переселенці, які звернуться для отримання  допомоги на проживання до 30 квітня, отримають її, починаючи з березня. Держава розуміє, як важко нині всім, хто через російську агресію змушений був залишити свій дім, тому прагне  допомогти всіма можливими способами: термін, щоб стати на облік для ВПО, продовжили з 14 по 30 квітня.  Компенсація передбачає виплати 2 тис. грн дорослим, 3 тис. дітям або особам з інвалідністю. Наразі внутрішньо переміщеним особам можна  зареєструватися в Центрах надання адміністративних послуг, територіальних громадах і центрах соціального захисту. Також таку реєстрацію за деякий час можна здійснювати через "Дію".  

14:14 10.04.2022

З вірою в перемогу

Під час війни українці об'єднуються. Захисники воюють на фронті, а ми працюємо в тилу. У громадах нам потрібно продовжувати робити Україну сильною. Зараз, коли міста, селища й села Звенигородщини розбруньковуються весняними барвами, хочеться докладати ще більше зусиль, щоб показати, яка ми мужня й непереможна нація.

12:48 08.04.2022

Ми не забудемо вас, захисники України!

Вони могли б ще жити, працювати, любити, якби росія не почала війну. Ще з чотирма захисниками України, які полягли від ворожих рук окупанта, попрощалися в територіальних громадах Звенигородського району.

18:28 07.04.2022

Підготовка до вступної кампанії-2022 в умовах воєнного стану

1 квітня 2022 року відбувся брифінг щодо цьогорічної вступної кампанії за участі Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, народних депутатів України. Спікери поінформували громадськість про те, як саме відбуватиметься вступ до закладів вищої та фахової передвищої освіти. Війна змінила наше життя. Воєнні дії на території держави зумовили певні обмеження, на які не можна не зважати під час організації вступної кампанії.

22:59 06.04.2022

Турбота про внутрішньо переміщених українців – одне з важливих завдань органів виконавчої влади й місцевого самоврядування

З ініціативи місцевого координаційного штабу з тимчасового розміщення громадян у Звенигородському районі 30 березня 2022 року в сесійній залі Звенигородської районної ради відбулося засідання за участю начальника Звенигородської районної військової адміністрації Юрія Піковського, голови Звенигородської районної ради Сергія Струка, керівників та фахівців територіальних громад району.

12:56 31.03.2022

Мужній прикордонник  отримав заслужену відзнаку 

Сьогодні ним пишаються не лише на рідній Черкащині, а  й знає увесь світ  як автора відомої фрази  про русский военный корабль, яку проголосив у відповідь на вимогу росіян скласти зброю та здатися.   Цей вислів, яким Роман Грибов відправив воєнний корабель на три літери, став гаслом війни  та українського спротиву окупантові. Сміливий 31-річний прикордонник Державної прикордонної служби України народився в Золотоноші. У 2008 році закінчив Золотоніський професійний ліцей, де здобув спеціальність машиніста бульдозера. У перший день російського вторгнення він перебував на острові Зміїний під час атаки російських військ на нього, разом із 13-ма побратимами потрапив у російський полон.   24 березня Україна та росія провели перший повноцінний обмін військовополоненими, унаслідок якого прикордонник був звільнений.  29 березня 2022 року голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець нагородив морського піхотинця відзнакою «За заслуги перед Черкащиною», зауваживши, що мав за честь вітати на Батьківщині легендарного прикордонника, який разом із побратимами продемонстрував твердість і міцність українського духу, нашу незламність. Сьогодні весь світ підхопив фразу, яка могла коштувати  життя прикордонникові. Цими словами про чіткий напрямок руху відважний воїн убив москальський корабель, додавши звитяги й віри в непереможність  захисників України. Наприкінці 1896 року мужня Леся Українка  промовисто сказала: «Слово, моя ти єдиная зброє, Ми не повинні загинуть обоє! Може, в руках невідомих братів Станеш ти кращим мечем на катів» СЛОВО- ЗБРОЯ УКРАЇНСЬКИХ ЗАХИСНИКІВ!

22:01 30.03.2022

Пам'ятаймо нескорених Героїв, що тримають небеса…

Страшна й сумна звістка сколихнула Катеринопільщину. Під час оборони Маріуполя в перші дні війни від російського окупанта загинув мужній військовослужбовець Збройних сил України, житель селища Катеринопіль ПАВЛО ЗАХАРОВ, 1998 року народження. Навчався в Катеринопільській загальноосвітній школі №2, закінчив місцеву музичну школу, Мокрокалигірське професійне училище. Із вторгненням російського загарбника став на оборону нашої Батьківщини й до останнього подиху був вірним сином України.

11:21 30.03.2022

Діє проект "Прихисток"

Міністерство розвитку громад і територій України запустило соціальну ініціативу «Прихисток» – проект із розміщення українців, які вимушені переїхати із зон бойових дій.

15:19 29.03.2022

Новий закон про трудові відносини в умовах воєнного стану: що треба знати?

23 березня Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 р. № 2136-IX (законопроект № 7160) підписано Президентом та опубліковано в «Голосі України». Закон набрав чинності 24.03.3022 р.

12:30 26.03.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь